Nieuwe musical over Shakespeare’s Hamlet in de maak

De 400ste sterfdag van William Shakespeare (1564-1616) brengt ook in Nederland nieuwe projecten aan de oppervlakte. Regisseur Paula Bangels, producent Hans Cornelissen en auteur Louis van Beek werken momenteel in eigen huis (DommelGraaf & Cornelissen Entertainment) aan een musical over Hamlet, getiteld HAMLET.MUSICAL.

Het verhaal van Shakespeare over de twijfels van een wraaknemende koningszoon zal op een moderne wijze worden verteld aan de hand van spel, zang, dans en nieuw gecomponeerde muziek. Het moet een echte musical worden, en geen muziektheater, benadrukken de makers. ‘Er wordt vaak naar musicals gekeken alsof het geen gewaardeerde kunstvorm is, maar wij zijn het daar niet mee eens. Iets staat of valt bij de kwaliteit ervan,’ zegt Cornelissen. ‘Als de eeuwenoude verhaallijn van Hamlet ooit kon worden uitgeleend aan de Lion King en er verfilmingen bestaan van Romeo en Julia, waarom dan geen musical over Hamlet? Het is heftige thematiek, maar tegelijkertijd een mooi verhaal voor jong en oud.’

De musical zit nog in een vroegtijdig stadium, maar een tipje van de sluier kunnen de makers alvast lichten. ‘Het verhaal zal worden losgetrokken van de tijd waar het zich in afspeelt, namelijk het Deense hof van een paar eeuwen geleden. We willen de musical in een tijdloze context plaatsen, zonder ouderwetse kostuums, maar met personages die voor het publiek herkenbaar zullen zijn. Typische Shakespeare-elementen als poëzie en het taalgebruik blijven natuurlijk onderdeel  van het stuk.’ De verwachting is dat de musical binnen drie jaar op het toneel staat.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies