Hamilton maakt kans op recordaantal Tony Awards

De Broadway musical Hamilton maakt 16 keer kans op een Tony Award. Dit is een nieuw record, alleen The Producers en Billy Elliot kwamen in de buurt met ieder 15 nominaties. Met gepaste afstand volgen Shuffle Along, Or the Making of the Musical Sensation of 1921 and All That Followed (10 nominaties) en She Loves Me met 8 nominaties.

De jaarlijkse toneel en musicalprijzen worden dit jaar voor de 70ste keer uitgereikt. De uitreiking zal plaatsvinden op 12 juni in New York. Voor een volledig overzicht van alle nominaties zie dit overzicht.

In Hamilton wordt de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog verteld aan de hand van rapmuziek. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs. De voorstelling, die vorige week in première ging, kreeg louter lovende recensies. Zelfs president Barack Obama heeft met zijn dochters de voorstelling bezocht en was zeer lovend over het stuk. Naar alle waarschijnlijkheid zal de musical volgend jaar in Londen te zien zijn. De musical won eerder een Grammy voor beste castalbum en een Pulitzer Prize.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies