Het dak gaat er af: We Want More!

Vlak voor de zomer en richting het einde van het theaterseizoen belooft Bos Theaterproducties ons nog een toetje met de productie We Want More. Het verhaal is simpel: een dameskoor geeft na twintig jaar een reünieconcert. Maar is alles nog wel zoals vroeger?

Het is de producent gelukt een top cast bij elkaar te krijgen met o.a. Elise Schaap, Angela Groothuizen, Tina de Bruin, Petra Laseur, Peggy Vrijens, Wimie Wilhelm, Anne-Marie Jung en Sytske van der Ster. Ondanks dat alle communicatie anders doet vermoeden, blijkt dat Carolina Mout en Lies Visschedijk vaste vervangers zijn van enkele dames en tijdens de première zaten ze in de zaal. De cast is veelbelovend waardoor het bijna niet mis kan gaan en dat blijkt gelukkig ook niet te gebeuren. De dames staan vol passie, scherpe humor en plezier op het podium. Het script heeft niet veel omhanden, maar genoeg om de personages interessant te maken en hier en daar diepgang aan te brengen. Tijdens de voorstelling volgt het publiek een dameskoor dat al twintig jaar niet meer samen is geweest. Ze staan aan de vooravond van een reünieconcert en de aftrap van een mogelijke tournee. Eén voor één druppelen de dames binnen en horen we hoe het ze de afgelopen twintig jaar verlopen is. De één (Anne-Marie Jung) heeft zeven kinderen op de wereld gezet, de ander heeft een nog niet zo succesvolle solocarrière ontwikkeld (Peggy Vrijens), terwijl de ander het heeft gemaakt in Las Vegas (Angela Groothuizen). Ondertussen zingen de dames enkele bekende hits van Adele, Madonna, Prince, Dolly Parton en Bruno Mars. Vocaal klinkt het prima als koor en vooral de plezier en passie die de dames uitstralen maakt het helemaal overtuigend.

Ondanks dat de cast geen enkele zwakke schakel kent, moet toch even genoemd worden hoeveel indruk alleskunner Elise Schaap maakt. Ze weet haar personage feilloos uit te werken en dit komt tot een ontknoping tijdens haar vertolking van Purple Rain; wat nog nét niet tot een staande ovatie tijdens de voorstelling leidt.

De voorstelling duurt een kleine twee uur zonder pauze, maar vliegt voorbij. Het script is niet ijzersterk, maar heeft genoeg omhanden om de actrices genoeg ruimte te geven om hun personages vorm te geven. De ene naar de andere grap is raak en de gekozen popnummers blijken prima te passen bij deze groep actrices. Zoals het hoort bij een koor is het een groot collectief; niemand heeft een duidelijke hoofd- of bijrol en dat maakt het feestje alleen maar leuker.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies