Scrooge meets Marlene Dietrich en Edith Piaf

Marlene Dietrich en Edith Piaf bleken dikke vriendinnen te zijn, iets wat niet heel veel mensen nu nog weten. Maar het gegeven is uniek genoeg voor een muzikale voorstelling, volgens de initiatiefnemers van In bed met Dietrich en Piaf. Over hun vriendschap is vrij weinig bekend, dus is het vooral een voorstelling geworden over een vriendschap die zo had kúnnen lopen.

Het is kerstavond en Marlene Dietrich (Frédérique Sluyterman van Loo) is alleen in haar appartement wanneer een geest uit het verleden haar wakker weet te houden. Het is namelijk haar overleden vriendin Edith Piaf (Irene Kuiper). Piaf heeft als missie om Dietrich terug te laten blikken op haar verleden en weer vooruit te kijken. Samen blikken ze terug op hun liefdes, carrières en misstappen, maar bovenal hun vriendschap. Het verhaal (Daniël Cohen) doet vooral denken aan de kerstklassieker Scrooge. Echter nu verweven met de liedjes van Piaf, Dietrich en een verdwaalde Madonna song.

Beide diva’s worden prachtig neergezet door Sluyterman van Loo en Kuiper. Kuiper brengt ook zeker niet onverdienstelijk enkele Piaf songs ten gehore en Sluyterman van Loo weet als een echte filmster vooral indruk te maken met haar sterke spel. Echter zouden zij hier niet in slagen zonder aangever Ger Otte als pianist en vertolker van verschillende kleine bijrollen. Toch is de anderhalf uur durende voorstelling een lange zit. Dit komt vooral door de onsympathieke personages waar de bezoekers maar op een enkel moment een echte binding mee krijgen.

In bed met Dietrich is een nieuwe voorstelling van een nieuwe producent, iets wat in een tijd van de vele revivals en jukebox musicals een aangename afwisseling is. Het idee om de vriendschap van Dietrich en Piaf als leidraad te nemen voor deze voorstelling is gedeeltelijk geslaagd. De actrices maken absoluut indruk met hun vertolkingen, maar toch blijft de anderhalf uur durende voorstelling een behoorlijke lange zit. Dit komt vooral doordat het verhaal maar incidenteel echt weet te raken of te intrigeren. Wie de voorstelling nog wil zien moet zich haasten. Alleen op 11 en 12 mei in het Zonnehuis in Amsterdam.

© Musical Reports I Sebas van Buuren

© Musical Reports I Sebas van Buuren

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies