Jenny en Marijn bij je op visite

Jenny Arean & Marijn Brouwers is een theaterconcert in zijn intiemste vorm. De voorstelling start met Marijn die een Facebook messenger conversatie tussen hem en Jenny voorleest. Over hoe zij samen hadden gespeeld in Foxtrot zo’n 10 jaar geleden en hoe hij altijd al graag met haar een voorstelling zou willen maken, maar het haar tot nu toe niet durfde te vragen. Tussen de liedjes door zijn er korte, vaak grappige conversaties tussen de twee performers. Naast hun komische element geven de scènetjes informatie die handig is voor liedjes die gaan komen, maar vooral vergroten ze het gevoel van intimiteit. Alsof je de ongekende eer hebt gekregen om Jenny en Marijn bij je thuis te ontvangen en nu naar hun prachtige liedjes mag gaan luisteren.

Op een enkel duet na zingen de beide performers met name solo nummers. Dit zijn vrijwel allemaal verhalende nummers van schrijvers als Ivo de Wijs, Willem Wilmink, George Groot en Jurrian van Dongen. Ook zingt Marijn nummers waar hij zelf de tekst van schreef of vertaalde. Er zijn een aantal enorm komische nummers bij, zoals ‘Jeugd’ en ‘Een kleinkind’, maar de meeste liedjes zijn vooral mooie verhalen en zetten soms aan tot nadenken.

Veel van de liedjes zullen de toeschouwer onbekend zijn of onbekend klinken. Want sommige teksten zijn Nederlandse vertalingen die daardoor ineens een stuk minder bekend in de oren klinken. Een aantal prachtig vertaalde nummers zijn bijvoorbeeld ‘Des Mots’ en ‘La Bohème’ van Aznavour en ‘Take me to church’ van Hozier.

De muziek wordt eveneens glansrijk gespeeld door de drie-koppige band bestaande uit muzikaal leider en pianist Marc-Peter van Dijk, contrabasist en gitarist Reyer Zwart en accordeonist, trombone speler en glockenspiel speler Peter van Os. Hun fijne spel in combinatie met de krachtige, vakbekwame en prachtige performances van Jenny Arean en Marijn Brouwers maken dat de avond, met een schat aan verhalen, een lach en een aantal brokken in de keel, voorbij vliegt.

Klik op een foto om te vergroten.

 

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies