Opvallende namen in nieuwe Ciske de Rat

Op woensdag 25 mei vond in de Schreierstoren in Amsterdam de castpresentatie van de musical Ciske de Rat plaats. Na een praatje door Albert Verlinde, de regisseur Paul Eenens, Danny de Munk en het lied ‘Verdomd alleen’, kwam de voltallige cast aanvaren op een boot en stelden ze zich aan de pers voor. De musical Ciske de Rat is al eerder te zien geweest in Nederland van 2007 t/m 2009 en was destijds een groot succes. Met 7 Musical Awards op zak toerde de musical door heel Nederland met in de hoofdrollen o.a. Danny de Munk, Hugo Haenen, Mariska van Kolck en Marjolijn Touw.

De cast van de nieuwe versie van Ciske de Rat bevat een aantal mensen uit de oude cast, maar er zijn ook een aantal nieuwe en opvallende namen bijgekomen. Danny de Munk speelt wederom Cis de man en is trots dat hij deze rol nog een keer mag vertolken: ‘Dat straatschoffie zit nog steeds in me.’ Ook Ad Knippels zal wederom in de musical te zien zijn, maar ditmaal in de rol van meester Bruijs. Een opvallende naam is Boris van der Ham, een oud-politicus die de rol van kinderinspecteur Muysken gaat spelen. Verder zullen o.a. Sophie Veldhuizen (Suus Bruijs), Brigitte Nijman (tante Jans), Ellen Evers (moeder Vrijmoeth), Bas Keijzer (vader Vrijmoeth), Ger Otte (Pater de Goey), Raymond Kurvers en Job Bovelander te zien zijn in deze nieuwste versie van Ciske de Rat.

Paul Eenens is wederom de regisseur, maar dat betekent niet dat het dezelfde opvoering wordt als negen jaar geleden. Zo wordt de nadruk op nieuwe, actuele thema’s gelegd waarin ‘het vergeten kind’ een belangrijke rol zal gaan spelen. Paul Eenens: ’Het gaat over kinderen die aan de verkeerde kant van de maatschappij terecht komen, de vraag is wat we daarmee doen en wie de verantwoordelijkheid neemt.’ De teksten zullen weer gemaakt worden door André Breedland en Maurice Wijnen. Verder is Henny Vrienten verantwoordelijk voor de muziek en zal Daan Wijnands een frisse choreografie ontwikkelen.

Ciske de Rat anno 2016 zal weer een hele nieuwe beleving worden. Albert Verlinde benadrukt dat deze versie geen knip- en plakwerk van de vorige versie moet worden. Het publiek zal worden verrast door een geheel nieuw ontworpen decor, nieuwe kleding en zelfs nieuwe liedjes of aanpassingen van de liedjes. Albert rekent erop dat ook deze versie van Ciske de Rat weer een groot succes zal worden.’Je moet ervoor zorgen dat als je in het theater zit, het weer een bijzondere ervaring wordt en daar steek ik mijn hand voor in het vuur’ aldus Albert. Of er ook weer koninklijk bezoek aanwezig zal zijn bij de première, kon Albert nog niet zeggen, maar de uitnodigingen worden in ieder geval verstuurd.

Ciske de Rat gaat op 20 november 2016 in première in het DeLaMar Theater en zal daar vier maanden te zien zijn voordat hij op tournee gaat naar de grootste theaters van Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies