Gershwin Gala brengt Porgy & Bess Suite naar Nederland

TEC Entertainment brengt in November 2016 een uniek Gershwin Gala naar Nederland. Sopraan Janice Dixon, bariton Derrick Lawrence en pianist Antonii Baryshevskyi, begeleid door The New Romanian Symphoniy Orchestra and Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen, presenteren wereldberoemde werken uit het oeuvre van George en Ira Gershwin. Het programma bestaat uit Rhapsody in Blue, Girl Crazy, An American in Paris, met als muzikaal hoogtepunt de wereldberoemde Porgy & Bess Suite. Het Gershwin Gala is uitsluitend te zien in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Arnhem en Groningen.

Voor het eerst in jaren kan het publiek in Nederland weer genieten van de befaamde Porgy & Bess Suite en andere klassiekers uit het beroemde repertoire van de broers George en Ira Gershwin. Porgy & Bess is een aangrijpend verhaal over de zwarte gemeenschap in Catfish Row en neemt u mee in een muzikale draaikolk van liefde en verdriet. Niet voor niets weten klassieke hits zoals It Ain’t Neccessarily So, I Got Plenty of Nothin’ en natuurlijk Summertime een wereldwijd publiek al sinds de première in 1935 te ontroeren.

Het oeuvre van George en Ira Gershwin staat nog altijd volop in de belangstelling. Hun musical An American In Paris trekt op Broadway volle zalen en werd bekroond met vier Tony Awards. Voor zijn musical Of Thee I Sing ontving George Gershwin de prestigieuze Pullitzer Prize en tot zijn bekroonde klassieke meesterwerken behoren onder andere Rhapsody In Blue, Concerto In F. en An American In Paris. Vanaf 1918 schreef George samen met zijn twee jaar jongere broer Ira meer dan 20 werken voor film en theater, waaronder hun meesterwerk Porgy & Bess.

Tijdens dit Gershwin Gala geven de wereldberoemde Amerikaanse solisten Janice Dixon en Derrick Lawrence en de internationaal befaamde pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi acte de présence. Sopraan Janice Dixon speelt de grote rollen in de opera’s van Verdi, Mozart, Wagner en Strauss in internationale operahuizen en vertolkte de rol van Bess in Porgy & Bess over de hele wereld. Kenners kozen Janice Dixon zelfs tot ´Bess van de eeuw´. De Amerikaanse bariton Derrick Lawrence ontving vele internationale zangprijzen en vertolkte de rol van Porgy op podia van de befaamde Carnegie Hall in New York tot de Staatsoper Berlin.

Tijdens het Gershwin Gala worden de wereldberoemde werken van George en Ira Gershwin uitgevoerd door het 120-koppige The New Romanian Symphony Orchestra and Choir.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies