Langhout Theaterproducties brengt De Nieuwe Kleren van de Keizer

Vanaf 25 september brengt Langhout Theaterproducties de familievoorstelling De Nieuwe Kleren van de Keizer naar de Nederlandse theaters. Een vrolijke voorstelling met leuke liedjes die het sprookje van Hans Christian Andersen, dat geschreven is in 1837, nieuw leven inblaast. Want is ijdelheid niet van alle tijden? Op 9 oktober 2016 gaat de voorstelling in première in Theater de Purmaryn in Purmerend.

Het verhaal begint in 2016. Op het schoolplein wordt het jongetje Alfons geplaagd. Hij mag niet meedoen met de anderen, omdat zijn trainingspak niet ‘hip’ genoeg is. Verdrietig en alleen achtergebleven met alleen zijn teddybeer, begint hij te fantaseren. Wat nou als hij ook eens rijke ouders had die hem alles konden geven? Dan had hij ook mooie kleren en heel veel speelgoed. Dan woonde hij misschien wel in een heel groot huis… Nee, een kasteel! Opeens lijkt zijn fantasie werkelijkheid te worden. Hij is keizer van een land en kan doen en laten wat hij maar wil. Hij begint met heel veel kleren te kopen, kasten vol met speelgoed en hij eet alleen nog maar wat hij lekker vindt, maar of hij daar nu echt gelukkig van wordt?

Het is de eerste productie van Langhout Theaterproducties. Hans Langhout is sinds 2001 werkzaam in het theater en besloot zijn zakelijke kant met zijn creatieve kant te combineren. De laatste jaren was hij actief in jeugd- en familievoorstellingen. Zo was hij onder meer te zien in Pietje Bell, Aladdin en speelde hij acht jaar de rol van Koning Koos in Het Zandkasteel. Daarom lag de keuze bijna voor de hand om als eerste productie met een familievoorstelling te komen.

De Nieuwe Kleren van de Keizer is vanaf 25 september te zien in de Nederlandse theaters en geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies