Hamilton wint 11 Tony Awards

Tijdens de 70ste editie van de Tony Awards is zoals verwacht Hamilton als de grote winnaar uit de bus gekomen. Met een recordaantal nominaties (16) was al meteen duidelijk dat dit de grote winnaar zou zijn. Uiteindelijk won de voorstelling 11 Tony Awards (o.a. voor beste musical) maar weet daarmee net geen record te verbreken. Het record voor meeste Tony Awards voor een musical blijft op naam staan van The Producers (12 awards) staan.

Hamilton won o.a. Tony Awards voor beste musical, script, hoofdrolspeler, muziek/liedteksten, mannelijke bijrol en kostuums. Veel Tony Awards bleven er niet over voor de andere genomineerde musicals. Toch viel ook The Color Purple in de prijzen met een award voor beste musical revival en vrouwelijke hoofdrolspeelster (Cynthia Erivo).

Voor een compleet overzicht van alle winnaars en genomineerd (incl.. toneel) zie hier.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies