The Bodyguard viert haar 250e voorstelling!

Een onverwacht groot succes dit seizoen is toch wel The Bodyguard. Avond aan avond zit de show vol en het einde is nog niet in zicht. Extra reden dus om tijdens de 250e voorstelling groots uit te pakken. Voor de cast was er taart en een zomerse barbecue. Wij gingen op onderzoek uit naar het succes van The Bodyguard.

Ten eerste spraken we producent Albert Verlinde. Had je aan zien komen dat deze show een groot succes zou worden? “Ik heb altijd wel aan zien komen dat dit een succes zou worden. Het verhaal is ijzersterk en de muziek van Whitney Houston is geweldig. April en Romy zijn ook nog eens fantastische Rachel Marron’s en een geweldige regie van Carline Brouwer: dan krijg je dat een matinee op zaterdag negen maanden na de première nog bomvol zit.”

Is desondanks het succes al het einde in zicht van The Bodyguard? “De kaartverkoop is nu open tot en met oktober, en we hopen ook zeker daarna er nog mee door te kunnen gaan. Maar dat is aan het publiek, en gelukkig kopen die elke dag nog heel veel kaartjes. Dus zolang ze dat blijven doen blijft The Bodyguard hier (in Utrecht – red.) staan.”

Kan je stellen dat het theaterlandschap weer een beetje hersteld is na een flinke dip? “Wij (Stage Entertainment – red). hebben een ongekend jaar gehad. Met shows als Grease, Robert Long, Simone! en The Bodyguard hebben we titels die je in één zin uit kan leggen. Mensen weten dan waar het over gaat, en dat kunnen we volgend seizoen ook hopelijk bereiken met Hair en The Lion King.”

Aan Dave Mantel de vraag hoe hij zijn vertolking van The Bodyguard vers weet te houden. Al 250 voorstellingen van The Bodyguard. Houd je een beetje bij hoeveel voorstellingen jij zelf hebt gespeeld? Ik gok dat ik er zo’n 140 heb gespeeld. Maar dat gaat nog niet vervelen hoor. Het helpt dat ik er dus geen acht shows per week speel. Het is ook zo’n fijne show, ik heb mij ook nog geen enkel moment verveeld. De cast en de crew zijn ook heel erg fijn, maar dan moet ook wel, want anders word je gek. 

Hoe zorg je er voor dat je dan niet op de automatische piloot gaat spelen als je de 141ste show moet spelen? “Nee dat kan je echt niet laten gebeuren.” Lachend voegt Dave daar aan toe: “Dan kan je beter zelfmoord plegen. Nee, want dan is het echt niet meer leuk, dan is het een soort routine en dan doe je hetzelfde trucje. Natuurlijk staat er een hoop vast, maar elke keer weer moet je ervoor zorgen dat je niet elke keer hetzelfde doet. Ondertussen heb ik ook met vier Rachel Marrons gespeeld, en dat maakt het ook leuk.”

En na 250 keer The Bodyguard, hoe lang denk je dat de show nog te zien zal zijn? “Oh we kunnen voorlopig nog wel even door. Voor mij is het druk met alles wat ik ernaast doe, maar het valt tot nu toe goed te combineren. Ik ben hier nog wel een tijdje te zien.”

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies