Volledige cast ‘Chaplin, de Musical’ bekend

Gisteren werd in Cinema Cartoon’s te Antwerpen de volledige cast onthuld die  in de nieuwe Nederlandstalige versie ‘Chaplin, de Musical’ te bewonderen zal zijn. De Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor sleepte zowat de meest begeerde rol van het komende theater- en musicalseizoen in de wacht en werd door de originele creatives, het internationale productieteam en Music Hall, gekozen uit meer dan 250 gegadigden om in de huid van het legendarische filmicoon Charlie Chaplin te kruipen.

Met verder oa Deborah De Ridder, Goele De Raedt, Pieter Van Nieuwenhuyzen, Marleen Van Der Loo, Jeroen Phaff, Charlotte Campion en Elke Buyle, barst de cast werkelijk van de kwaliteit. Opvallende naam is ook zanger/acteur Roel Vanderstukken, die zijn debuut maakt als musicalacteur en de rol van Sydney Chaplin (broer van) op zich zal nemen. ‘Chaplin, de Musical’ speelt vanaf december 2016 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

In 2012 ging op Broadway ‘Chaplin: The Musical’ in première. De voorstelling rond het fascinerende leven van het legendarische filmicoon, sleepte tal van nominaties voor verschillende musicalprijzen in de wacht. Het duurde echter tot in 2015 voor schrijvers Christopher Curtis (script, muziek en liedteksten) en Thomas Meehan (script) in Mariano Detry (regie) en Matt Kinley (set design) de juiste partners vonden om de voorstelling ‘opnieuw uit te vinden’. Het script werd herschreven, er werden nieuwe nummers toegevoegd en gerenommeerd ontwerper Matt Kinley voorzag de productie van een verbluffend nieuw set design.

‘Chaplin: The Musical’ vertelt het levensverhaal van de legendarische filmkomiek Charles Spencer Chaplin. De voorstelling speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Chaplin mijmert over zijn leven, zijn werk en zijn belangrijkste creatie, The Tramp, die voor hem zowel als een zegen als een vloek blijkt. We volgen Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen, tot het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies