Wicked verfilming eind 2019 in de bioscoop

De verfilming van de Broadwaymusical Wicked komt in december 2019 uit in de bioscopen.

Wicked bezorgde het Gershwin Theater op Broadway in New York een omzet van meer dan een miljard dollar, in maart werd deze mijlpaal behaald. Alleen The Lion King en The Phantom of the Opera overschreden deze grens eveneens. Wereldwijd bedraagt de omzet van Wicked meer dan 4 miljard dollar.

In Nederland is Wicked 408 maal opgevoerd in het Circustheater in Scheveningen, met Willemijn Verkaik in de hoofdrol. Ze speelde de rol van heks Elphaba ook op Broadway en op West End in Londen. In totaal zagen 678.000 bezoekers Wicked in Nederland.

De film wordt gedistribueerd door Universal die ook Mama Mia verfilmde.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies