Cast Sky verliest kort geding over loondoorbetaling

De acteurs van de musical Sky hebben hun rechtszaak tegen de producent van de voorstelling verloren. De cast, onder wie Lone van Roosendaal, eiste doorbetaling van het salaris omdat de musical voortijdig is gestopt en ze nu zonder inkomsten thuis zitten. Daar ging de rechter woensdag niet in mee.

Negen castleden eisten in kort geding doorbetaling van hun salaris. Zij zitten sinds de laatste voorstelling op 30 juni werkloos thuis. De acteurs hebben dus ook geen inkomsten. Zij vinden daarom dat ze recht hebben op extra loon. De producenten – Marco Borsato, John Ewbank en Robin de Levita – stelden zich op het standpunt dat een verplichting tot betaling niet volgt uit de contracten.

De advocaat van de cast spreekt tegenover Shownieuws van een bittere pil. Onbegrijpelijk noemt de advocaat de uitspraak. Als dit vonnis in stand zou blijven na een hoger beroep of bodemprocedure is dat baanbrekend, zo stelt zij. Volgens de raadsvrouwe zou dat betekenen dat je als acteur dus zomaar ontslagen kunt worden, zonder bescherming.

Producent Robin de Levita is heel blij met de uitspraak. Hij vertelt aan Shownieuws zich op de toekomst te willen richten na deze heel moeilijke periode. De Levita is verheugd dat is vastgesteld dat in deze zaak van de kant van de musicalproductie 100% integer gehandeld is. Hij ziet weinig aanknopingspunten in het vonnis voor een appèl of bodemprocedure.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies