Stage Entertainment wil Hamilton naar Nederland halen

Theaterproducent Stage Entertainment wil graag een niet-Engelstalige versie van de Amerikaanse hitmusical Hamilton gaan maken. Dat heeft directeur Albert Verlinde dinsdag gezegd bij de najaarspresentatie van het bedrijf en valt te lezen op nu.nl 

“Het is op dit moment dé grote titel op Broadway, dus natuurlijk willen we dat”, stelt Verlinde. “Maar het zijn zulke grote rechten, dat is een heel lang traject. Je gaat dan eerst praten met de Amerikaanse producenten: is het mogelijk die rechten te krijgen, en zo ja, wanneer dan en wat kost het. Daar gaan vaak jaren overheen.”

De voorstelling, die het afgelopen seizoen alle records brak op Broadway, gaat in 2017 in première in Londen. “Maar natuurlijk denken we na over onze eigen versies van alle grote producties die het nu goed doen in New York of Londen. We kijken ook wat er met de Frozen-musical gebeurt, die komend voorjaar in première gaat, of wat er mogelijk is met de Harry Potter-voorstelling die nu op West End volle zalen trekt.”

Hamilton vertelt over de Amerikaanse founding fathers en hun strijd om de staten te verenigen achter de grondwet. De geschiedenis achter de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog wordt verteld aan de hand van rapmuziek. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs.

“Ik geloof oprecht in een internationale carrière voor Hamilton”, stelt Verlinde. “Het gaat over de Amerikaanse geschiedenis. Maar mensen houden van een koningsdrama. Inhoudelijk is het stuk een beetje te vergelijken met House of Cards: die politieke arena staat best ver bij ons Nederlanders vandaan. En toch blijf je kijken.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies