Cast Hair: ‘Ik denk dat de wereld nú Hair nodig heeft’

Op zondag 25 september gaat de musical in première in het Chassé Theater in Breda. Op dit moment is de cast nog hard aan het repeteren. Wij spraken met hoofdrolspelers Raffaëla Paton (June), Lisanne Schut (Jeanie) en Jeffrey Italiaander (Claude) over de voorbereidingen.

Hair is een voorstelling over liefde en vriendschap. Hoe bereidde je hier op voor en hoe is het om dit met elkaar te brengen?

Raffaëla: “Voor mij is het natuurlijk voor het eerst dat ik meedoe aan een musical. Maar het is echt kicken. Ik heb nog nooit zo iets leuks gedaan. Ik wist niet wat ik moest verwachten, dus heb mijzelf niet heel erg kunnen voorbereiden. De castleden, waaronder Tommie (Christiaan – red.), zeiden allemaal dat het wel goed zou komen. Natuurlijk krijg je het script en lees je dat door, maar pas als je aan de slag gaat, weet je wat er van je verwacht wordt.”

Lisanne: “We proberen echt als ‘tribe’ samen dit proces door te lopen. We willen echt dat gevoel uit de Hair-tijd overbrengen. Maar het moet niet alleen leuk zijn op het podium, maar natuurlijk ook voor het publiek, en dat is nog best een uitdaging. We repeteren hard, nu op dit moment zes dagen per week. En we proberen de show lekker snel in de basis te zetten zodat iedereen zijn of haar verhaal kan uitwerken. We passen creatief allemaal heel erg bij elkaar en alle ideeën komen bij elkaar. Dat maakt het een heel leuk maakproces.”

Jeffrey: “Ik heb zelf nog niet veel producties gedaan en dat is wel spannend. Er zitten namelijk ook zo veel ervaren mensen in de show. En de eerste twintig minuten van de show zijn er vooral om mijn karakter te introduceren. Daar moeten dus echt mijn personage, verhaallijn en motivaties worden neergezet, en dat is dus wel spannend, Ik krijg gelukkig als ‘nieuwkomer’ de tijd om er in te rollen en dat is heel fijn. En voor de rest is het enorm goed om met zo veel ervaren mensen te werken; daar leer je enorm veel van. Ik ben een maand voor de repetities mij gaan inlezen over o.a. Vietnam. Ik heb met het script in de hand een link proberen te maken naar deze tijd en zo bereid ik mij daar op voor. En op deze manier kan je een beetje begrijpen waar men toen allemaal mee te maken had.”

Anno 2016 brengt Stage Entertainment pas voor het eerst Hair naar Nederland. Is zo’n hippie-musical dan nog interessant om te brengen?

Raffaëla: “Het is belangrijk om juist in de huidige tijd zo’n musical als deze te brengen. Met al die ellende in de wereld maakt deze musical heel erg duidelijk waar al die knelpunten liggen als het gaat over bijvoorbeeld ras en religie. En dat ‘love’ and peace’, wat de personages nastreven, zo’n gek idee nog niet is.”

Lisanne: “Ik ben stiekem misschien ook wel een hippie. Ik kan mij ook heel erg vinden in het gedachtegoed van Hair. Ik merk ook wel in mijn omgeving van vrienden en familie dat er nu een behoefte is aan de tijd van ‘love and peace’ en dat mensen nu ook de wereld willen veranderen. En misschien zijn de thema’s uit Hair wel nooit helemaal weggeweest. Ik denk dat de wereld nu Hair nodig heeft.”

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies