Willemijn Verkaik keert terug naar Wicked in Londen

Willemijn Verkaik keert vanaf maandag 30 januari 2017 als groene heks Elphaba terug naar West End, Londen, als onderdeel van de tiende verjaardag van Wicked. Ze neemt de rol een half jaar voor haar rekening. Eerder was ze ruim 2000 keer te zien als Elphaba in New York, Londen, Stuttgart, Oberhausen en Scheveningen en is daarmee de eerste actrice in de geschiedenis van de productie die de rol speelde in meer dan één taal.

“Ik twijfelde geen seconde toen ik gevraagd werd om ter ere van de tiende verjaardag van Wicked op West End onderdeel uit te maken van de jubileumcast. In 2013 had ik al het genoegen om de rol van Elphaba in Londen te spelen en ik kan niet wachten om terug te keren naar het Apollo Victoria Theatre. Suzie Mathers (die Glinda speelt) is net als ik een Wicked ‘veteraan’ en ik verheug me op onze samenwerking. En aangezien mijn persoonlijke Wicked-reis in 2007 in Duitsland begon, vier ik straks in Londen ook mijn eigen tienjarige jubileum,” aldus Willemijn Verkaik.

De jubileumcast van Wicked bestaat naast Verkaik uit Suzie Mathers (Glinda), Oliver Savile (Fiyero), Sue Kelvin (Madame Morrible), Mark Curry (The Wizard), Martin Ball (Doctor Dillamond), Sarah McNicholas (Nessarose), Idriss Kargbo (Boq),Alice Fearn (understudy Elphaba) en Carina Gillespie (understudy Glinda).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies