Powervrouw Nurlaila in The Bodyguard

Op woensdagavond 14 september was het dubbel feest bij de musical The Bodyguard. Niet alleen vierde The Bodyguard haar 1-jarig jubileum, het was ook nog eens de première van Nurlaila Karim in de rol van Nicki Marron, de zus van Rachel Marron (Romy Monteiro/April Darby). Daarnaast werd na afloop van de voorstelling ook nog eens bekend gemaakt dat er inmiddels 500.000 kaarten zijn verkocht. Kortom het was één groot feest bij The Bodyguard.

The musical The Bodyguard gaat over superster Rachel Marron die achtervolgd wordt door een stalker. Om Rachel en haar gezin te beschermen wordt bodyguard Frank Farmer aangesteld. Als de liefde tussen Rachel en Frank opbloeit wordt het voor Frank moeilijker om Rachel te blijven beschermen, zal het Frank lukken om de stalker op afstand te houden?

Vanaf mei speelde Nurlaila de rol van Nicki Marron afwisselend met Carolina Dijkhuizen, maar vanavond had ze dan eindelijk haar officiële première en neemt ze de rol over van Carolina. Na de alternate rol van Deloris in de musical Sister Act heeft Nurlaila een eigen show gedraaid en nu staat ze weer voor het eerst in een grote musicalproductie. ‘Dat is echt heerlijk, in de vorige productie moest ik alles zelf doen zoals kostuums en de catering, in vergelijking met dat is het nu heel lekker rustig’, zo zegt Nurlaila. Het Beatrix Theater is niet nieuw voor Nurlaila, in 2006 heeft ze hier ook al gestaan met de productie The Wiz. Nurlaila: ‘Dit theater is echt een soort van thuiskomen voor mij dus ik ben heel erg blij dat ik hier mag staan.’

Nurlaila speelde de voorstelling onder andere naast Romy Monteiro en Dave Mantel die de show inmiddels al honderden keren hebben gespeeld. Ondanks dat Nurlaila pas bijna een half jaartje in deze musical meespeelt, lijkt het alsof ze het net als Romy en Dave al een jaar doet. Dit komt vooral doordat ze een hele krachtige Nicki Marron neerzet, niet alleen in haar acteerwerk, maar ook wat betreft zang. In deze rol kan ze goed laten horen wat ze allemaal met haar stem kan. Vooral bij haar eerste echte nummer in de show ‘Saving All My Love For You’ laat ze zich helemaal gaan en merk je echt dat Nurlaila al een bak aan ervaring heeft. Er klonk dan ook één overweldigend applaus in de zaal na haar vertolking van dit nummer. Het valt ook op hoe goed de stemmen van Romy en Nurlaila blenden in de meerstemmige nummers zoals bij het nummer ‘Run To You’.

Musical Reports schreef eerder over The Bodyguard:

“Een flitsend décor, een strak dansend ensemble …. maken The Bodyguard tot een meer dan uitstekende middag of avond vermaak. Haast je dus naar Utrecht, want The Bodyguard is dit seizoen een absolute must see.”

Ook volgens Nurlaila moeten de mensen die The Bodyguard nog niet gezien hebben, de reis naar het Beatrix Theater afleggen. Hiervoor geeft ze de volgende reden: ’Het is een feestje met de dansers en de muziek verveeld niet, ik vind het heel mooi dat de liedjes gewoon in het Engels zijn, daardoor blijven het echt de liedjes van Whitney.’

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies