Een blik in het repetitielokaal van Disney’s The Lion King

Over ongeveer een maand gaat Disney’s The Lion King opnieuw in première in Scheveningen. De repetities zijn in volle gang. Producent Albert Verlinde gunde de pers een blik in het repetitielokaal te Aalsmeer.

“Gezien de omvang van de productie wordt op deze ruime locatie al drie weken, zes dagen in de week, hard gewerkt door de gehele cast en crew. Naast de repetities voor de show werkt men ook aan alle handgemaakte kostuums en worden de maskers helemaal op maat gemaakt en afgestemd op elke rol. Als je hier binnen loopt voel je dat hier iets bijzonders gebeurt, de internationale cast en het team zijn binnen deze drie weken al dicht naar elkaar gegroeid en er is een nieuwe Lion King familie ontstaan.”, aldus producent Albert Verlinde.

De musical The Lion King ging in 1997 op Broadway in première en kwam in 2004 naar Nederland. Op 4 april was de officiële première in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Wereldwijd brachten ruim 30 miljoen mensen een bezoek aan de musical, waarvan 1,6 miljoen in Nederland. The Lion King stond in Nederland bijna 2,5 jaar en de show werd ruim 900 keer opgevoerd.

Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgde samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits Can you feel the love tonight, Hakuna Matata en Circle of Life. Vertaalster Martine Bijl tekende voor de vertaling van de dialogen en liedteksten.

Meer informatie over deze productie? Kijk op: MusicalWIKI

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies