Chaplin gepresenteerd in Amsterdam

In Augustus werd bekend gemaakt dat de Vlaamse bewerking van de Broadway musical Chaplin – the musical in December ook in Nederland (RAI-theater) te zien zal zijn. Vrijdag 23 september werd de productie officieel aan de Nederlandse pers voorgesteld.

Het is de bedoeling dat de productie, na een speelperiode in België en Nederland door wordt ontwikkelt, aldus regisseur Mariano Detry. Detry regisseerde de show ook in Brazilië. Voor deze productie is de oorspronkelijke Broadway productie al een keer volledig herwerkt. “Ik wilde meer zien over de persoon Charly Chaplin” vertelt de regisseur. Een groot deel van de aanpassingen die voor Brazilië zijn gedaan worden behouden voor de versie die nu ontwikkelt wordt. Op advies van Cameron Mackintosh is Detry terrecht gekomen bij Music Hall om de show verder te ontwikkelen. Music Hall is de eerste Vlaamse producent die de rechten van een Broadway productie heeft bemachtigd voor wereldwijde exploitatie.

 

De grootschalige musical speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Charlie Chaplin mijmert over zijn leven, werk en zijn belangrijkste creatie The Tramp, die voor hem zowel een zegen als vloek blijkt te zijn geweest. Het stuk volgt Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen tot aan het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is.

De rol van Chaplin wordt vertolkt door de Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor. Belangrijke bijrollen worden gespeeld door de Nederlandse musicalacteurs Marleen van der Loo en Jeroen Phaff. Chaplin – de Musical is van 23 december tot en met 3 januari te zien in het Amsterdamse RAI-Theater.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies