Broadway musicals beleven Nederlandse première tijdens Leading Ladies-concert

Musicaldiva’s Willemijn Verkaik, Lone van Roosendaal, Carolina Dijkhuizen en Brigitte Heitzer zingen enkele songs van nog niet eerder in Nederland gespeelde musicals tijdens het concert Leading Ladies. Dat maakte samensteller en regisseur Ivo Chundro vandaag bekend. Het gaat om Sara Bareilles’ ‘She used to be mine’ uit Waitress en Carole Kings ‘Beautiful’ uit de gelijknamige musical Beautiful. Beide producties spelen momenteel voor uitverkochte zalen op Broadway.

De line up van het concert kent meer bijzonderheden. Zo klinken ‘You must love me’ uit Evita, ‘Agony’ uit Into the Woods, ‘Bring him home’ uit Les Misérables en ‘Defying Gravity’ uit Wicked als nooit tevoren. Stephen Sondheim is als componist het beste vertegenwoordigd met nummers uit Company, Dick Tracy, Follies en Into the Woods. Andere musicals die voorbij komen zijn Aida, Beauty and the Beast, Bubbling Brown Sugar, Heerlijk duurt het langst, Mamma Mia, Miss Saigon, Rent, Sister Act, The Little Mermaid, The Lion King, The Wild Party en The Wiz. Ook brengen de dames nummers van Elvis Costello, de Dolly Dots, Nellie McKay en Dusty Springfield ten gehore.

In Leading Ladies staan Willemijn, Lone, Carolina en Brigitte voor het eerst samen op één podium en worden ze begeleid door een live band. Ze presenteren een collage van hun grootste hits, favoriete (musical-)nummers en ze verrassen het publiek met nooit eerder door hen gezongen repertoire. Het eenmalige concert vindt plaats op woensdag 19 oktober om 19.30 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Angela Groothuizen is special guest.

Meer informatie:
www.facebook.com/leadingladiesNL
www.delamar.nl/voorstellingen/leading-ladies

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies