De Kabouter is één groot avontuur

Onlangs werd bekend gemaakt dat producent Theater Terra verschillende voorstellingen moest schrappen vanwege subsidieverlies. De voorstelling die wel doorging was De Kabouter (4+). Deze ging op 24 september 2016 in première in Theater de Meervaart in Amsterdam. Met deze kindermusical zorgt Theater Terra weer voor een hoog pleziergehalte bij de jongste musicalkijkertjes.

In De Kabouter worden de kinderen meegenomen in het verhaal van het meisje Lise. De poes van Lise is ziek en de kabouters zijn de enigen die haar kunnen helpen om haar poes weer beter te maken. Ze betreedt het boek van de kabouters en samen met haar kaboutervriendjes beleeft ze grote avonturen. Zal het lukken om het medicijn te vinden zodat de poes van Lise weer beter wordt?

Het verhaal van De Kabouter is afgeleid van de boeken van Rien Poortvliet en Wil Huygen. De cast bestaat uit Dick Feld, Welsey de Ridder, Marije Konings en Linda Korevaar. In tegenstelling tot de andere drie, was dit voor Linde Korevaar haar debuut in een productie van Theater Terra. Een prima optreden van deze nieuweling. Ook dit keer wordt er weer gespeeld met poppen, net zoals bij de voorgaande producties van de producent. De poppen zien er wederom prachtig uit. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen. Toen de poppen voor het eerst op het toneel kwamen, merkte je meteen dat de kinderen meer betrokken waren bij de voorstelling. Zo reageerden ze meer op grapjes en konden ze zich beter inleven.

De liedjes en het decor maken het avontuurlijke kabouterverhaal helemaal compleet. Doordat de liedjes pakkende melodieën hebben, kunnen de kinderen hun aandacht er goed bij houden en neurieden ze af en toe zelfs mee. Wat betreft het decor werd er veel gebruik gemaakt van schaduweffecten, wat een leuke afwisseling vormde. Opvallend was dat de humor niet alleen op de kinderen is gericht. Ook voor de volwassenen valt er best wat te lachen tijdens deze voorstelling.

Kortom, Theater Terra heeft er zeker goed aan gedaan om deze kindervoorstelling alsnog door te laten gaan. De Kabouter is een avontuurlijke voorstelling voor jong en oud, die alle ouders met hun kroost moeten gaan bekijken. Dit kan nog tot en met februari 2017 in diverse theaters in heel Nederland.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Meer informatie over deze productie lees je op: MusicalWIKI

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies