Disney’s The Lion King wordt Live action film

Vandaag maakte de Walt Disney Company bekend dat tekenfilmklassieker The Lion King omgetoverd zal worden tot een live action film. Dit in navolging van het succes van Jungle Book. Deze film, oorspronkelijk ook een Disney tekenfilm, kwam eerder dit jaar uit en verdiende wereld wijd bijna 1 biljoen dollar. Het is nog niet bekend wanneer de live action film van The Lion King te zien zal zijn op het witte doek.

The Lion King en Jungle Book zijn niet de eerste tekenfilms waarvan Disney een Live action film maakt.  Eerder brachten ze al Cinderella en Maleficent. Laatst genoemde vertelt over de boze heks uit de tekenfilm Sleeping beauty. Voor The Lion King wordt dezelfde regisseur aangetrokken als voor Jungle Book: Jon Favreau. Dezelfde technieken als bij Jungle Book zullen gebruikt worden. Net als in de live action film van Beauty and the Beast, die in 2017 wordt verwacht met Emma Watson in de hoofdrol, zal ook de live action film van The Lion King de songs uit de tekenfilm bevatten.

Het verhaal in Disney’s The Lion King ontvouwt zich rondom leeuwenwelp en troonopvolger Simba. Wanneer hij ter wereld komt ziet Scar, de broer van koning Mufassa, zijn kansen verbleken. Scar zint op wraak en ontneemt Simba van zijn jeugd. Mufassa moet de wraaklustigheid van zijn broer bekopen met de dood. Simba vlucht en Scar heerst over het Afrikaanse dierenrijk dat langzaam in verval komt. Tijdens zijn vlucht door de jungle leert Simba de belangrijke lessen van het leven om uiteindelijk, samen met zijn nieuwe vrienden, Scar te confronteren en op te eisen wat daadwerkelijk van hem is.

Voor de mensen die niet kunnen wachten op de film, op 30 oktober gaat de Nederlandse productie van de musical The Lion King in première in Scheveningen.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies