Hoofdrollen voor Josje Huisman & Jan Schepens in nieuwe Vlaamse ‘Beauty and the Beast’

Disney´s ‘Beauty and the Beast’, de musical die onlangs nog in Scheveningen te zien was, komt vanaf 10 december naar Vlaanderen. Het Belgische productiehuis Marmalade brengt hierbij haar allereerste musicalproductie naar Flanders Expo Gent. Josje Huisman en Jan Schepens kruipen in de huid van Belle en het Beest.

Om het jaar betoverend af te sluiten brengt het Belgische productiehuis Marmalade de musical als een totaalspektakel naar Flanders Expo Gent. De musical betekent voor Marmalade de eerste stap naar live-entertainment.

Voor deze productie zijn andere creatives aangetrokken dan voor de productie die in Scheveningen te zien was. Ish Ait Hamou (o.a. bekend van So You Think You Can Dance) staat in voor ‘Creatieve supervisie Choreografie & Staging’. De regie ligt in handen van Christophe Ameye. Het decor wordt ontworpen door Stefaan Haudenhuyse, de kostuums door Kocky van Hijkelom en Harold Mertens doet kap en grime. Wel wordt de vertaling van Martine Bijl gebruikt.

“Met ‘Beauty and the Beast’ willen we het begrip musical een nieuwe, moderne invulling geven, zonder daarbij te raken aan de kracht en magie van de originele Disneymusical uit 1994,” zegt producent Yoshi Aesaert. “We zijn trots om met zo’n getalenteerde cast een productie als deze op poten te zetten. We brengen het bekende Disneyverhaal met de al even populaire liedjes. Toch wordt het geen musical in de meest traditionele zin van het woord. De bezoeker mag zich verwachten aan een totaalspektakel waarbij men al van bij de ingang wordt ondergedompeld in de sprookjesachtige wereld van ‘Beauty and the Beast’. Beleving staat hierbij centraal. We willen een verrassende en ontroerende ervaring creëren voor jong en oud,” aldus Aesaert.

Voor de Vlaamse bezetting wordt gekozen voor een topcast met Josje Huisman en Jan Schepens in de hoofdrollen. Daarnaast keert, net als Jan Schepens, Peter van de Velde terug naar deze productie. Hij herneemt de rol van Lumière. Een rol die hij tien jaar geleden speelde in de Vlaamse opvoering van de Stage Entertainment productie. Dieter Troubleyn speelt de rol van Gaston. Andere rollen zijn voor Barbara Dex (mevrouw Pot), Ivan Pecnik (Thickens), Eline de Munck (Babette) en Peter Thyssen (LeFou).

De ticketverkoop start vanaf 1 oktober. Meer info vind je op www.beautyandthebeast.be (online vanaf 1 oktober). Tickets kunnen online of telefonisch besteld worden via 070 660 601 (max. 0,30 cent/minuut).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies