Peter Pan: Het echte, maar te lange, verhaal

Zowel op 1 als op 2 oktober ging Peter Pan: Het echte verhaal, van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) in première. Musical Reports was bij de eerste première aanwezig in het Zaantheater te Zaandam. De hoofdrollen bij deze première werden onder andere vertolkt door Roan Pronk en Bente Kruger.

In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy (Bente Kruger) leest haar broertjes John (Niels de Rooij) en Michael (Eelke Dembinkski)  iedere avond voor. Wendy vertelt dan over verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter (Roan Pronk) en zijn elfje Tinkerbel (Claire Hennekens) de kinderkamer van de Darling`s binnen. Peter neemt de kinderen mee, en samen vliegen ze door de nacht op weg naar Nimmerland. Daar staan ze oog in oog met wrede piraten met aan het hoofd Kapitein Haak (Jeroen Phaff), de Verloren Jongens, zeemeerminnen en Indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

Degenen die als eerste opvallen zijn Patricia van Haastrecht als moeder Mary Darling en Claire Hennekens als Tinkerbel. Allebei om geheel verschillende kwaliteiten: Van Haastrecht zingt de sterren van de hemel, terwijl Hennekens laat zien dat zij beschikt over uitstekende mimiek die zeker nodig is om een zeer geloofwaardige Tinkerbel neer te zetten. Daarnaast laat Roan Pronk een Peter Pan zien precies zoals de mensen deze rol zich voorstellen. Verder is het verschil in kwaliteit van spel en zang van de cast tamelijk groot. Wanneer de cast in zijn geheel, of een enkele groep van de cast zoals de Verloren Jongens of de piraten, op het podium staat, valt dit verschil nauwelijks op. Echter, wanneer enkele groepen samen in een scène zitten, zijn de verschillen duidelijk te merken.

Peter Pan: Het echte verhaal bevat zeker 40 castleden. Voor Elise Berends, de regisseuse van deze voorstelling, zal het een hele klus zijn geweest om met zo’n grote cast te werken. Het is bewonderenswaardig hoe zij het voor elkaar gekregen heeft om iedereen echt een eigen rol te geven. De keerzijde hiervan is dat de show wat langdradig is. De duur van 2,5 uur is voor de jongste bezoekers (6+) eigenlijk te lang. Tijdens de show liet de techniek helaas soms iets te wensen over, maar wij hopen dat dit toegeschreven kan worden aan de premièrezenuwen. De zorg die besteed is aan het decor en de kostuums maakte echter behoorlijk wat goed.

Peter Pan: Het echte verhaal is vooral een leuke musical voor kinderen vanaf 6 jaar, en hun ouders, die een iets langere concentratieboog hebben. Dit gehele theaterseizoen zal de musical te zien zijn in verschillende theaters in het land.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies