De Gelaarsde Kat kruipt en kroelt door het Efteling Theater

Traditiegetrouw gaat er bijna elk jaar een nieuwe familievoorstelling in première in het Efteling Theater. Dit jaar komt de Efteling met de musical De Gelaarsde Kat met in de titelrol Marcel Visscher en naast hem o.a. Dick Cohen, Vajèn van den Bosch en Soy Kroon.

Het bekende sprookje vertelt het verhaal over de sprekende kat (Marcel Visscher) van de molenaarszoon (Soy Kroon). De Gelaarsde Kat wil zijn baasje helpen met het laten uitkomen van zijn grote droom: trouwen met de prinses (Vajèn van den Bosch). Hoewel het script erg trouw blijft aan het oorspronkelijke verhaal is er absoluut een ‘Efteling-sausje’ over het sprookjesverhaal te herkennen. Zo zien we o.a. de kikkers uit het sprookjesbos en Aquanura voorbijkomen als transportmiddel voor de koning. Daarmee weet de Efteling het absoluut een eigen voorstelling te maken. Het verhaal draait om eerder genoemd viertal. Marcel Visscher als De Gelaarsde Kat vermaakt zich zichtbaar op het podium en kruipt en kroelt vrolijk door het theater. Een drietal rollen (koningen, kattenvrouwtje en de molenaar) worden allemaal vertolkt door Dick Cohen. Dit blijkt een prima vondst te zijn. Cohen steelt met zijn humor regelmatig de show, maar ook met zijn aandoenlijke vertolking van het kattenvrouwtje maakt hij indruk. De jonge talenten Vajèn van den Bosch en Soy Kroon zijn zeker niet onervaren. Ze hebben zich beiden al lang bewezen en hebben ook zichtbaar geen enkele moeite om zich staande te houden in deze voorstelling. Je gunt de beide musical talenten meteen een écht grote rol om zich in vast te bijten, want deze relatief vlakke personages bieden duidelijk weinig uitdaging.

Allard Blom levert weer prima werk af met het script en de liedteksten. Vooral de gevatte opmerkingen in het script doen het goed bij het publiek. De muziek van René Merkelbach is erg aanstekelijk en vrolijk. Toch blijkt er weinig eenheid te zitten in de muziekstijlen. We schieten regelmatig van ‘typische’ musical ballets naar kinderdisco en weer terug. Het decor (Maartje Reuven) oogt groots en breed en biedt een prima kader voor het verhaal. De veranderingen van het toneelbeeld tussen de scène wisselingen zijn minimaal, waardoor er niet veel spannends meer te verwachten valt na de openingsscène. Dit is jammer, maar verder functioneert het decor prima.

De Gelaarsde Kat is absoluut een vrolijke kindervoorstelling waarbij de ouders zich zeker niet zullen vervelen. Voor een eersterangs kaartje voor deze musical betaal je maximaal €19,95 en hiervoor krijg je een prima (uit de kluiten gewassen) parkshow te zien van vijf kwartier. Daarmee lijkt de musical prima in balans te zijn; je betaalt niet de hoofdprijs, maar deze musical is geen echte kanshebber op theaterprijzen zoals de Musical Awards. De Gelaarsde Kat is een vrolijke start of afsluiter van een dagje Efteling; maar een hoogvlieger is het niet.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies