Purper’s vier jaargetijden is als vanouds

Ze waren het niet van plan. Echt niet. Maar deden het toch. En hoe. Op 16 oktober 2016 kwamen de oud leden van Purper: Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Frans Mulder weer bij elkaar. Bij hen had zich een nieuw lid gevoegd: Diederick Ensink. In de Stadsschouwburg Velsen, te IJmuiden, ging Purper’s vier jaargetijden in première. Om deze productie tot stand te brengen werkte Purper samen met DommelGraaf.

Purper is door Erick Brey in 1980 opgericht en heeft sinds die tijd verschillende bezettingen gehad. Ongeveer 10 jaar geleden speelden Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Frans Mulder voor het laatst samen in Purper. Omdat het bij alle drie weer begon te kriebelen en omdat er vanuit de omgeving aanhoudend werd gevraagd naar een volgende show van Purper, is het idee ontstaan om dit waar te gaan maken. De show zou kort en krachtig worden, net als de vier jaargetijden. Als vierde jaargetij heeft nieuw talent Diederick Ensink zich aangesloten bij deze oudgedienden.

Voor de nieuwe generatie publiek is het fijn dat er bij de start van de show wordt uitgelegd hoe Purper in elkaar zat en zit. Op deze manier zullen zij nooit het gevoel hebben achter te lopen bij de oudere generatie, die al bekend is met het aloude fenomeen Purper. De show zit vervolgens goed in elkaar: zang en sketches wisselen elkaar in een fijn tempo af. Daarbij is de show goed aangepast op het bezoek van verschillende generaties en zal iedereen op zijn manier worden geraakt door bepaalde momenten uit de voorstelling.

Wat direct opvalt zijn de vier mannen die erg goed op elkaar ingespeeld zijn. Van de oud leden zou dit te verwachten zijn, maar dat Diederick Ensink zich ook zo goed heeft geïntegreerd, is een waar genoegen. Ieder lid van de groep heeft een gelijkwaardig aandeel in de voorstelling. Ook zou iedereen een verschillend jaargetijde moeten voorstellen, maar dit is niet helemaal goed op te maken uit de show. Dit maakt de voorstelling er echter niet minder op. De tekst, muziek en arrangementen zijn geschreven door de heren zelf. De scherpe, humoristische en actuele stukken maken de voorstelling constant interessant. Daarnaast zorgden het gebruik van de hoeveelheid verschillende muziekinstrumenten er ook voor dat de muziek niet eentonig wordt en interessant blijft om naar te luisteren.

Purper’s vier jaargetijden is zeker een voorstelling voor de oude generatie, maar ook voor de nieuwe generatie. De show is humoristisch, afwisselend en zo goed als vanouds. Tot 28 december 2016 is Purper in verschillende theaters in heel Nederland te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies