Pinokkio de musical viert start nationale tour

In september 2015 ging in Theater De Efteling de musical Pinokkio in première. Musical Reports schreef toen: “De Efteling heeft met Pinokkio weer een succes te pakken”. Dat moet de Efteling ook gedacht hebben, want dit seizoen gaat Pinokkio op tournee door heel Nederland. Wij waren bij de feestelijke voorstelling in Rotterdam.

In de tour van Pinokkio worden de rollen van Vos en Kat gespeeld door Joey Schalker. Hij doet dit voortreffelijk. Moeiteloos schakelt hij tussen de twee uitersten die zijn personages zijn. Als hij als vos een duet zingt met de kat, die hij tot leven brengt middels een handpop, vergeet je haast dat beide door één persoon worden gespeeld. Ara Halici (Constanzo & Pericolo), Alexandra Alphenaar (Fee Fay) en Simon Zwiers (Gepetto) hernemen de rollen die zij eerder in Theater De Efteling speelde. Dit doen zij voortreffelijk.

De Italiaanse Gepetto werkt al maanden aan een grote houten pop die hij Pinokkio noemt. Stiekem droomt hij van een echte zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Gepetto zijn geluk niet op. Deze levende pop, die zelf het liefst een echt jongetje wil zijn, beleeft allemaal avonturen. Pinokkio moet er alles aan doen om niet te liegen en braaf te zijn. Alleen dan kan hij een echte jongen worden.

Net als vorig jaar kunnen wij niet anders concluderen dat Pinokkio iedere bezoeker meeneemt in het avontuur van de houten pop. De musical duurt ongeveer een uur en weet in dat uur de spanning goed op te bouwen. Waar de jongste bezoeker het misschien te spannend vindt, zullen de oudste kleuters op het puntje van hun stoel zitten.

Bekijk onderstaande foto’s van de feestelijke aftrap van de tour in het Nieuwe Luxor theater.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies