Ciske de Rat leeft naar de première toe

De cast en crew van Ciske de Rat hebben voor de montageperiode hun intrek genomen in Theater aan de Schie in Schiedam. Hier gaven zij op 26 oktober 2016 alvast een voorproefje van de voorstelling. Er werden twee nummers gezongen uit de show: ‘t Is altijd wat met Ciske de Rat en Amsterdam.

De cast was nog maar voor de tweede dag bezig met monteren en dat was wel te merken bij de inzet van het eerste nummer. Regisseur Paul Eenens moest het geheel stilleggen en opnieuw beginnen, maar daarna liepen de liedjes echter op rolletjes.

Boris van der Ham (Muysken) keert met deze rol weer terug naar het theater en heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ciske de Rat. “Ik vind het één grote snoepwinkel. Het is heel leuk om zoveel mensen met ervaring om je heen te hebben. Ik heb natuurlijk wel toneelschool gedaan en ook een paar jaar gespeeld, maar zo’n grote productie bij Stage Entertainment is nieuw voor me. Gelukkig merk ik wel dat bepaalde dingen van de toneelschool ook weer terugkomen bij het spelen, dus dat is wel fijn om te merken.

Danny de Munk neemt met deze versie van Ciske de Rat afscheid van de rol die hij door de jaren heen zo vaak heeft gespeeld. Hij kent de rol goed, maar kon in de voorbereiding van deze show zeker niet achterover leunen. “De show is echt helemaal anders. Er zijn nummers weggelaten, toegevoegd en herschreven. En dat is goed. Veel zinnen zijn bijvoorbeeld net even anders geschreven, dus dat was in het begin wel een valkuil voor mij. Maar ik ben blij dat ik juist weer hierin ook nieuwe dingen mag doen. Mensen krijgen op deze manier echt een nieuwe voorstelling te zien.”

In de komende weken werkt de cast toe naar de premiére. Ad Knippels (Meester Bruijs) kijkt uit naar de try-outs. “Ik heb ongelofelijk veel zin om met publiek te gaan spelen. Dus laat die try-outs maar komen, dan komt het met de première ook wel goed.

Ciske de Rat zal op 20 november 2016 in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hier spelen ze vier maanden, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies