Soldaat van Oranje na 6 jaar nog steeds een groot spektakel

De musical Soldaat van Oranje is inmiddels een begrip geworden in Nederland en dat is helemaal niet gek. De musical heeft namelijk al veel verschillende mijlpalen bereikt. Zo hebben ze al meer dan twee miljoen bezoekers gehad, is het de langstlopende Nederlandstalige musical ooit en wonnen ze een Musical Award voor beste musical. En het is nog niet afgelopen, want op zondag 30 oktober 2016 werd het zesjarig bestaan gevierd waarmee er opnieuw een mijlpaal is bereikt.

Na die zes succesvolle jaren zijn er maar liefst 12 castwissels geweest. Stuk voor stuk hebben al deze acteurs de voorstelling in zijn waarde weten te laten en dat viel afgelopen zondag ook weer op. De rol van Erik werd vertolkt door Valentijn Benard en Charlotte werd gespeeld door Linde van den Heuvel. Ze zijn beiden erg trots dat ze in deze productie mogen staan en hebben hun eigen ideëen over waarom deze musical zo’n enorm succes is geworden. Linde: ‘Het is natuurlijk een verhaal dat over ons vaderland gaat en waar we in dit geval trots op kunnen zijn. Ook gaat het over jonge mensen, waardoor toch veel mensen zich aangesproken kunnen voelen.’ Valentijn vult aan: ‘Het is ook zo dat het mensen zijn waar je je op een zekere manier enorm mee kunt identificeren, omdat ze ook op een belangrijk punt zijn in hun leven, namelijk de weg naar volwassenheid.’

Niet alleen het verhaal, maar ook het decor, waarbij het publiek op een draaischijf zit, blijft één groot spektakel en zorgt ervoor dat het publiek echt betrokken blijft bij de voorstelling. De hoofdrolspelers vinden het een eer dat ze in dit decor mogen werken, maar bekennen dat het veel rennen is. ‘We rennen enorm veel, het is alsof je de halve marathon per week rent, maar dat hoort er ook bij en maakt het ook heel leuk om erin te staan’, aldus Linde. Valentijn zegt dat ze het decor inmiddels aardig onder de knie hebben en weten op welke plekken ze serieus kunnen zijn en waar ze af en toe met elkaar kunnen dollen achter de schermen.

Voor Linde is het niet de eerste keer dat ze in deze productie staat. In 2011 heeft ze namelijk ook al de rol van Charlotte mogen vertolken. Ze vertelt dat dit zeker niet verveelt: ‘Het is toch weer helemaal anders, omdat er ook weer andere mensen in zitten en ik zelf ook weer anders ben. Verder blijft het ook gewoon een leuke productie om in te staan en is het telkens weer bijzonder.’

Na die zes jaar is Soldaat van Oranje nog steeds een succes, wat de musical te danken heeft aan tal van verschillende factoren. Niet alleen het verhaal en het decor zorgen voor spektakel, maar ook de acteurs zorgen ervoor dat deze productie al zo lang staat. De theater Hangaar zal voorlopig nog wel de thuishaven van Soldaat van Oranje blijven, dus op naar de volgende mijlpaal!

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies