Kiss of the Spider Woman is terug gekeerd in het Zonnehuis

Kiss of the Spider Woman was vorig seizoen een van de grote verassingen. De kleinschalige musical van OpusOne met van John Kander en Fred Ebb (als duo ook verantwoordelijk voor Chicago en Cabaret) bleek een schot in de roos en ontving vele positieve recensies. En voor wie het toen gemist heeft of graag nog een keer wil: Kiss of the Spider Woman is vanaf nu weer te zien in het Amsterdamse Zonnehuis.

Met nagenoeg dezelfde cast (met als nieuwkomer Sven Blom als Marcos / Emilio) is de voorstelling precies hetzelfde. Het ziet er naar uit dat iedereen zijn of haar rol weer moeiteloos heeft opgepakt waardoor de cast een stuk zelfverzekerder overkomt dan tijdens de première een jaar geleden.

Wij schreven eerder over Kiss of the Spider Woman

Het script van Terrence McNally is slim geschreven en kent vele lagen. De muziek van John Kander en Fred Ebb kent een heerlijke musicalsound. Her en der herken je een duidelijke signatuur van deze heren: heerlijk. De vertaling/bewerking en regie van Koen van Dijk zijn spot on. Van Dijk bewijst met deze voorstelling maar weer eens dat het zijn specialiteit is om een grote voorstelling terug te brengen naar de essentie.

Alle vrouwenrollen in het stuk zijn teruggebracht naar één

. Het de taak van Opus One regular Marjolein Teepen om deze rollen samen te smeden tot één. Als onder andere Spinnenvrouw, moeder en verleidster haalt Teepen het onderste uit de kan. Teepen is een sterke katalysator binnen deze voorstelling en toont zich veelzijdig. Haar “Kus van de spinnenvrouw” is memorabel en een echt kippenvel moment.

René van Kooten weet als de revolutionaire Valentin zich van zijn beste kant te laten zien. De show wordt echter gedragen door Alex Klaasen. Klaasen weet van de uitbundige etalagenicht Molina een man van vlees en bloed te maken. Zijn spel is innemend. Klaasen weet alles uit het script te halen en kruipt onder je huid. Zijn solo “Die vrouw is” behoort tot één van de hoogtepunten van de voorstelling.

Opnieuw wordt de speelperiode van de reprise van Kiss of the Spider Woman verlengd met drie extra voorstellingen. Nu ruim de helft van de voorstellingen bijna uitverkocht is, heeft OpusOne op veler verzoek nog drie aanvullende weekenddagen geprogrammeerd op 18, 19 en 20 november. Kortom; er is geen excuus meer denkbaar om niet (nog een keer) naar deze prachtige voorstelling te komen kijken.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies