Céline Purcell schittert in Morning Blossoms

A brave new musical, luidt de slogan van Morning Blossoms. En dat is het ook zeker. ODD Continent slaagt er dit theaterseizoen in om de Hollandse bezoeker een nieuw gevoel te laten ervaren. Morning Blossoms is niet te vergelijken met andere producties dit seizoen. Het weet zit te onderscheiden door de pure (opera)zang en een grootse internationale cast.

Het stuk vertelt het verhaal van de Japanse Asuka, gespeeld door Celine Purcell, die haar dochtertje verliest door een tsunami. En als je je hart verliest, waar zoek je dan? Purcell wordt bijgestaan door tien dansers, negen vocalisten en veertig live muzikanten.

De eerste akte, van slechts 30 minuten, laat je als bezoeker kennismaken met de liefdevolle relatie tussen moeder en dochter. Het laat de vrolijke schoolperiode zien van Sakura, de dochter van Asuka. Na de pauze begint het stuk krachtig. De tsunami heeft zijn slag geslagen en dit emotionele drama doet een beroep op ieders acteerkunsten.

Hoewel de zang- en acteerkunsten staan als een huis, zorgt het Engels toch voor een afstand. Door de heldere maar vervormde operaklanken is niet ieder woord even goed te verstaan. Hierdoor word je als bezoeker niet meteen meegenomen in het verhaal. Voor de bezoekers zonder talenknobbel is er een ondertiteling boven het decor.

Al met al is Morning Blossoms een ontroerend verhaal dat staat als een huis. Het is nog te zien tot eind november in Heerlen, Tilburg en Groningen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies