‘Harrie let op de kleintjes’ laat de lachspieren flink werken

Op maandagavond 14 november 2016 ging in de Goudse Schouwburg de nieuwste komedie van het personage Harrie Vermeulen, gespeeld door Jon van Eerd, in première. Dit keer krijgt Harrie de zware taak van babysitter toebedeeld en heeft hij de verantwoording voor een tweeling, als dat maar goed gaat! Samen met namen als Arie Cupé, Margo Dames, Zjon Smaal, April van Amelsvoort en zelfs Ellie Lust, wordt het verhaal in vlot tempo verteld, waarbij de lachspieren goed worden getraind.

In de komedie Harrie let op de kleintjes, moet Harrie Vermeulen samen met zijn vrouw Inez Vermeulen (Margo Dames) de tweeling Rex en Lex in toom weten te houden. Inez ontvlucht al snel het huis voor een werkafspraak, waardoor Harrie er alleen voor komt te staan terwijl hij veel liever met zijn vriend Sam naar de ruilbeurs van Star Wars gaat. Ze bedenken een plan en nichtje Bobbie (April van Amelsvoort) komt oppassen, maar als de tweeling verdwijnt blijkt dit al snel een wirwar van miscommunicaties. Als inspecteur Koddebeier (Zjon Smaal) dan ook nog eens komt om te melden dat er een andere tweeling vermist wordt, is de chaos compleet.

Zodra Jon van Eerd als zijn alterego Harrie Vermeulen het podium opkomt, komt er één grote lachgolf vanuit de zaal. De kracht van het personage Harrie Vermeulen zit hem in de combinatie van herkenbaarheid en echte onderbroekenlol. Met het verschonen van de luier op het begin wordt meteen duidelijk dat het passen op twee kleintjes niet makkelijk is en zeker niet voor Harrie. Dit wekt direct nieuwsgierigheid bij het publiek die Jon door zijn snelle komische timing goed weet vast te houden. Het is overduidelijk dat Jon zijn personage door en door kent en hij lijkt helemaal volgroeid met Harrie. Samen met Arie Cupe, die de rol van Sam van Dam vertolkt wordt een komisch duo gevormd met veel grappen en grollen. Een liedje hier en daar mag ook niet ontbreken en dit duo laat zich hierbij niet alleen zingend, maar ook dansend van hun beste kant zien.

Zjon Smaal, die nu de overstap maakt van een stoere voorstelling als The Bodyguard, naar een komedie als Harrie let op de kleintjes, laat zien dat hij over alle vaardigheden beschikt. Zjon speelt inspecteur Koddebeier die de verdwenen tweeling moet zien te vinden en dit doet hij volledig op zijn eigen manier. Ondanks dat hij aardig wat te verduren heeft in de voorstelling, te denken valt aan eten in het gezicht, houdt hij zijn personage goed in stand. April van Amelsvoort was de jongste onder het gezelschap en speelde de rol van nichtje Bobbie. In deze rol kon ze echt laten zien wat ze waard is en hiermee zorgde voor een goede aanvulling op de cast.

De hoofdlijn van dit verhaal is het verwisselen van een tweeling. Op de vraag waar Jon zijn inspiratie vandaan haalt voor deze verhaallijn zegt hij het volgende:’ Dat haal ik uit alles; uit mensen die op straat lopen, mensen die in de tram zitten, mijn vrienden, familie en kennissen. En als ik dan mensen met bijvoorbeeld een tweeling zie, dan word ik getriggerd voor een nieuw idee.’

Ondanks dat John de grappen van Harrie zelf inmiddels wel kan dromen, houdt hij het voor zichzelf leuk door veel voldoening uit het publiek te halen.’ Als je iedere avond dit mag horen, dat mensen zo ongelooflijk veel plezier hebben en dat het dak er iedere keer zo vanaf vliegt, dat vind ik echt zo fijn en dat geeft mij echt voldoening’, aldus Jon.

Al met al staat Harrie let op de kleintjes garant voor een ouderwets avondje lachen, waarbij de spelers ervoor zorgen dat je als publiek continu betrokken blijft bij de voorstelling. De ene keer is dit door dansjes te doen en liedjes te zingen en de andere keer door attributen in de zaal te gooien. Harrie gaat dus zeker niet vervelen en zorgt voor een grote afwisseling. Harrie let op de kleintjes is tot en met 9 april 2016 te zien in een theater bij u in de buurt!

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies