SING swingt in de bioscoop

Wanneer het theater van koalabeer Buster Moon dreigt te sluiten vanwege afnemende bezoekersaantallen, probeert hij zijn zaak te redden door middel van een talentenshow. Door een ongelukkig foutje van zijn secretaresse raakt Moon echter nóg dieper in de problemen. Wat volgt is een hilarische animatiefilm vol bekende liedjes.

Moon (Matthew McConaughey) is niet blij wanneer hij erachter komt dat het prijzengeld op de flyers door een fout van zijn secretaresse, de leguaan miss Crawley (Garth Jennings), plots tienduizend dollar bedraagt in plaats van honderd dollar. Ook lama Judith, de strenge bankmedewerkster, is er niet van gecharmeerd. Toch besluit Moon, optimistisch als hij is, om zijn talentenjacht door te zetten. Hij wil immers zijn theater redden en ziet geen andere optie dan zijn zoektocht naar talent te vervolgen.

De stad reageert enthousiast op de competitie. Talloze talenten stelen de show tijdens de auditieronde. De uitverkoren deelnemers hebben ieder een reden om mee te dingen naar de hoofdprijs. Zo is de jazz-zingende muis Mike (Seth MacFarlane) na een verloren pokerwedstrijd alleen op het geld uit, wil gorilla Johnny (Taron Egerton) met het prijzengeld zijn criminele vader, mét konijnenmaskertje, uit de bak halen, terwijl het varken Rosita (Reese Witherspoon) met hulp van haar Duitse danspartner Gunter (Nick Kroll) voor haar man Norman (Nick Offerman) en hun vijfentwintig biggetjes wil kunnen zorgen.

Deelneemster Ash (Scarlett Johansson), een rockend stekelvarken, staat er alleen voor in de strijd om faam. Nadat haar vriendje tijdens hun gezamenlijke auditie naar huis wordt gestuurd en er vervolgens met een ander vandoor gaat, richt ze zich helemaal op een carrière als rockster. Hoewel Moon liever heeft dat ze zoetsappige tienerliedjes als Call me maybe zingt, ziet hij na een tijdje toch in dat Ash’ hart bij punk ligt.

Olifant Meena (Tori Kelly) doet aanvankelijk geen auditie, omdat ze enorme plankenkoorts heeft. Moon neemt haar aan als toneelknecht, omdat hij ziet dat ze hart heeft voor het theater. Meena baalt hier ontzettend van, waardoor ze besluit om tóch auditie te doen, in de hoop om deel te mogen nemen. ‘Don’t let fear stop you from doing the thing you love’ is dan ook een van de belangrijkste boodschappen die Illumination mee wil geven met dit verhaal.

De film is vlot opgebouwd, al duren sommige scènes toch erg lang. Zo probeert Moon om het schaap Nana Noodleman (Jennifer Saunders), een oude rot uit de theaterwereld, met lichtgevende octopussen te overtuigen om het theater te behouden. Dit loopt niet zonder slag of stoot, omdat het aquarium uiteen barst en het hele gebouw instort na wateroverlast. Een oplossing zoeken voor dit probleem duurt erg lang. Ditzelfde geldt voor de ontsnappingsfase van de vader van Johnny, die zijn zoon wil steunen tijdens de show.

Ondanks de langdradigheid weten de makers van Verschrikkelijke Ikke, Minions en Huisdiergeheimen met hun nieuwe film SING een goede afwisseling te vinden tussen lachmomenten en ruimte voor ontroerende momenten. De humoristische film is door de liedjes van onder andere Taylor Swift, Sam Smith en David Guetta een feelgood voor de gehele familie.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

SING is vanaf 7 december te zien in de bioscoop.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies