Tony Neef en Wieneke Remmers te zien in Addergebroed

In het voorjaar van 2017 gaat ‘Addergebroed’ in première, een nieuwe muzikale voorstelling over giftige ambities, blinde liefde en mooi Drenthe. Vanmiddag presenteerde Tresore Producties in de Nieuwe Kolk in Assen cast en crew.

Tony Neef zal Johannes van Lier spelen, Wieneke Remmers zijn vrouw. Vanmiddag lieten ze de eerste nummers uit Addergebroed horen, geschreven door folkduo Tangarine. Koen van Dijk, bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano, schrijft het script en neemt de regie voor zijn rekening. Koen: “Uniek aan Addergebroed is de samenwerking met het Noord Nederlands Jeugd Orkest. In veel musicals wordt bezuinigd op de muziek en zingt de cast met een tape. Hier zitten straks 60 muzikanten op toneel. Bewust niet in de orkestbak, maar zichtbaar voor het publiek.”

Producent Bastiaan Roeters: “Drenthe biedt een schat aan verhalen, niet alleen over armoede. Met Addergebroed wil ik daar verandering in brengen. Johannes van Lier, de hoofdpersoon, werd een van de rijkste Drenten in de geschiedenis en verloor ook al die rijkdom weer. Deze vele thema’s in zijn levensverhaal – politiek, wetenschap, Drenthe, adders, liefde – deden me bellen met regisseur Koen van Dijk: zit hier een voorstelling in?”

Addergebroed is stevig geworteld in Drenthe, mede door de samenwerking met o.a. het Drents Museum, het Drents Archief, Marketing Drenthe en de Provincie. De productie overstijgt echter de Noordelijke grenzen. Een van de bezoekers vanmiddag: “Deze voorstelling is voor iedereen, het verhaal is universeel. Ik ben nu al onder de indruk van de muziek.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies