Stage Entertainment werkt aan Nederlandstalige ‘Hamilton’

Joop van den Ende is bezig met een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse Broadway-musical Hamilton. Dat vertelt de theaterproducent vrijdag in De Wereld Draait Door.

In het programma zei hij dat Stage Entertainment inmiddels bezig is met de voorbereidingen. Momenteel zijn vertalers bezig om het stuk, dat afgelopen seizoen alle records brak op Broadway, te vertalen. Die letterlijke vertaling moet daarna weer ‘vertaald’ en passend worden gemaakt in een Nederlandse versie, dat vervolgens weer goedgekeurd moet worden door de originele Amerikaanse producenten. Daar gaat tijd overheen, zei Van den Ende.

Naast het vertaalproces zal ook het castproces niet makkelijk zijn. “Het is hiphop en het moet verstaanbaar zijn”, aldus Van den Ende. “Je zult zeker twee jaar lang mensen uit de hiphopscene moeten casten. Daarbij moet je ze leren dansen en zingen.”

Hamilton van Lin-Manuel Miranda vertelt over de Amerikaanse founding fathers en hun strijd om de staten te verenigen achter de grondwet. De geschiedenis achter de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog wordt verteld aan de hand van rapmuziek. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs.

Van den Ende laat weten Hamilton nog niet te hebben gezien. “Maar het is een fantastisch script en een goed verhaal.” Hij hoopt de musical binnen drie jaar in Nederland te brengen. Hamilton werd bedacht en geschreven door Miranda. Hij was tot voor kort ook te zien in de hoofdrol. De Broadway-musical won elf Tony-awards.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies