The Illusionists: magische ‘ride’ vol verbazingen

’s Werelds grootste illusionisten samen gebracht in één ongeziene show. The Illusionists laat je keer op keer verbaasd achter op het puntje van je stoel, door de talentvolle illusionisten die tot een unieke combinatie leiden. Wij bezochten de show in Parijs, maar van 11 tot en met 15 januari is de show exclusief te zien in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

De voorstelling stond al in meer dan tweehonderd steden in vijfentwintig landen. ‘’Dat maakt het voor ons ook enorm mindblowing, omdat het publiek altijd anders is’’, vertelt Raymond Crowe, één van de zeven illusionisten. ‘’Maar het is leuk om te zien dat jouw werk ook door andere culturen wordt gewaardeerd.’’

Disciplines
Crowe, de ‘Meester van het Ongewone, laat in The Illusionists een jas tot leven komen en toont zijn meesterwerk ‘The Shadows’, waarin hij schaduwen tot leven laat komen op ‘What a wonderfull world’. De Australiër combineert op een komische wijze verschillende disciplines in de show ‘’De combinatie is mime, magie, publieksdeelname en een klein beetje buikspreken.’’

Persoonlijkheid
Het unieke aan de show is dat iedere illusionist is geselecteerd vanwege zijn unieke talent. ‘’Het is interessant om te zien wat zíj in hun acts doen, want dat representeert hun persoonlijkheid’’, aldus Crowe. Zo verbaast ‘Meester-goochelaar’ Luis de Matos je telkens weer, laat meester van de kruisboog Ben Blaque je met bonzend hart toekijken, misleidt James More je voor je neus, geeft Enzo je twijfels over je zintuigen, terwijl Yu Ho-Jin je doet verwonderen met zijn vingervlugheid.

Uniek
‘Onstnappingskoning’ Krendl is ook trots op de totstandkoming van de show en de samenwerking met zijn collega’s. ‘’We doen dit samen en dat maakt ons getalenteerder dan wanneer we onafhankelijk te werk gaan. That’s a really cool thing!’’ Zelf werd hij ontdekt vanwege een filmpje waarin hij in een watertank zit opgesloten. ‘’Dat is uniek, hoewel iedereen zich kan ‘relaten’ aan het inhouden van je adem.’’ Het publiek ervaart gedurende de act zijn gevoel van pijn. ‘’Dat is voor mij een manier om een band met het publiek op te bouwen.’’

Intens
In de show hangt Krendl op zijn kop in een watertank, terwijl hij probeert te ontsnappen uit een dwangbuis. ‘’Ik heb mezelf al enorm vaak verwond en heb een aantal keren mijn hoofd open gehaald’’, bekent hij. Maar hij heeft veel fysieke training gehad van een vrijduikcoach, die hem leerde om op de juiste manier te ademen. ‘’Het is wel te intens om op een reguliere basis te doen voor publiek, want ik doe deze show twaalf keer in de week. Daarom gebruik ik soms alleen handboeien.’’

Interactie
Dat de show intens is, is een feit. Er wordt geblinddoekt geschoten met een kruisboog, een helikopter verschijnt en iemand wordt in een kist tussen twee plankjes geschoven. Gelukkig zijn er ook acts die je even op adem laten komen én is er veel interactie met het publiek. ‘’Het publiek begrijpt wat wel en niet kan’’, ziet Crowe gedurende de show. ‘’Magie is interessant omdat je op sommige momenten vergeet te peinzen over hoe een illusie gedaan wordt en geniet van ‘the ride’. It’s okay to have fun with the magic.’’

Deze indrukwekkende illusionistenshow, de meest succesvolle magic show ooit op Broadway, is van 11 tot en met 15 januari exclusief te zien in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Voor tickets en info kijk op www.theillusionists.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies