Pia Douwes brengt met A Midwinter’s Tale warmte in koude wintermaanden

De temperaturen blijven dalen, de nachten zijn lang en de winterjassen, sjaals en mutsen zijn inmiddels weer uit de kast gehaald. In deze koude maanden brengt Pia Douwes, samen met de Vlaamse musicalacteur Dimitri Verhoeven een ode aan de winter. In het liedjesprogramma A Midwinter’s Tale komen verschillende genres aan bod: musicalnummers worden afgewisseld met bekende popsongs, maar ook klassieke muziek en oude Nederlandstalige nummers passeren de revue.

De voorstelling komt wat langzaam op gang, maar na de prachtige vertolking van het eerste Duitse nummer is de toon voor de rest van de voorstelling gezet. Pia laat met de verschillende muziekgenres haar veelzijdigheid zien. Met powerballads als Let it go laat ze horen wat een enorm bereik ze heeft, maar met kleinere nummers als In the arms of an angel weet ze pas echt te ontroeren. Uit alles blijkt dat hier een vakvrouw op het toneel staat. Hoogtepunt van de voorstelling is het razendsnelle, komische nummer Dodenrit dat ze samen met Dimitri Verhoeven vertolkt. De chemie tussen de twee is duidelijk zichtbaar en de voor het Nederlandse publiek vrij onbekende musicalacteur is een welkome verassing. Hij heeft een heldere, warme stem die mooi kleurt bij die van Pia. In zowel de popsongs als de musicalnummers komt zijn stem goed tot zijn recht.

Onder leiding van Max Smeets, die tevens de bedenker van de voorstelling is, begeleidt het strijkorkest Maxemillecorde de twee op prachtige wijze. Bijzonder aan de voorstelling is dat in elke stad een ander, lokaal koor op het toneel staat. Tijdens de première in Amersfoort ging de eer naar popkoor Basic & Full Color. Ze ondersteunden Pia en Dimitri bij sommige nummers, maar kregen ook de mogelijkheid om met hun eigen band een aantal nummers ten gehore te brengen. Met name het enthousiasme van de band was aanstekelijk en het zorgde voor een fijne afwisseling in de voorstelling.

Met deze muzikale reis omarmt Pia Douwes de winter. Ze bewijst opnieuw waarom ze één van de grootste musicalartiesten is die Nederland rijk is. Van kleine nummers tot powerballads en van komische liedjes tot klassiekers, ze kan het allemaal. De muzikaal sterke prestaties van zowel Dimitri Verhoeven als het strijkorkest Maxemillecorde maken dit liedjesprogramma compleet. Voor een beetje warmte op deze koude winterdagen zit je zeker goed bij A Midwinter’s Tale.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies