Het après-skifeestje kan beginnen bij Opvliegers 2: in de sneeuw

Na de succesvolle vriendinnen comedy Opvliegers, kon een vervolg niet uitblijven en zie daar Opvliegers 2: in de sneeuw. Waar de vriendinnen vorige keer kozen voor het zonnige Bali, wordt er nu afgereisd naar het altijd gezellige Tirol met alles wat daarbij hoort; knappe skileraren, heftige après-skifeestjes, gejodel en skilessen. Natuurlijk komen ook in deze voorstelling de perikelen van een 50-plusser weer uitgebreid aan de orde. Dit zorgt voor een enorme dosis aan humoristische en herkenbare scènes.

Lydia (Antje Monteiro) gaat als schnabbel zangeres een videoclip opnemen in de sneeuw en plakt er meteen een skivakantie aan vast samen met haar vriendinnen Keet (Hymke de Vries), Ellen (Anne-Mieke Ruyten) en Sas (Anousha Nzume). De vriendinnen hebben allemaal hun eigen overgangsprobleempjes. Zo blijft Lydia ontkennen dat ze in de overgang zit, maakt Keet een carrièreswitch, gaat Sas helemaal los als single en heeft Ellen een wel heel bijzondere nieuwe vriend. Is de vriendschap van de vriendinnen sterk genoeg om al deze problemen aan te kunnen?

Alle personages komen, met het script van Allard Blom en de regie van Martin Michel en Joep Onderlinden, goed uit de verf. Antje Monteiro vertelt hierover het volgende: ’Na vorig jaar hadden we met elkaar gekeken hoe we meer diepgang in de karakters konden krijgen door dit te verweven in het spel.’ Bij Opvliegers in de sneeuw is dat zeker gelukt. We leren Lydia, Keet, Ellen en Sas goed kennen door de flashbacks uit een ieders leven. Daarnaast heeft iedereen een solonummer die precies de kern van elk personage uitdraagt. Anne-Mieke Ruyten vertelt dat eigen inbreng ook zeker welkom was tijdens het creëren van de voorstelling. ‘Tijdens het repeteren neem je je persoonlijkheid mee, want je bent toch wie je bent en daarom wordt Ellen mijn Ellen’, aldus Anne-Mieke.

Het is duidelijk te zien dat de voorstelling goed in elkaar zit en werkelijk alles wat een wintersportvakantie met zich meebrengt komt aan bod. Als publiek word je meegenomen naar een veelvoud aan komische scènes. De ene keer worden de lachspieren aangewakkerd door een lied over de charmante skileraar Rudi, terwijl het publiek de andere keer niet meer bijkomt als één van de vrouwen een opvlieger krijgt. De combinatie van wintersport en een clubje vriendinnen in de overgang blijkt een schot in de roos. Opvliegers in de sneeuw is een absolute aanrader voor een gezellig vriendinnen uitje. De voorstelling is nog t/m 15 april 2017 te zien in diverse theaters door heel Nederland.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies