Snorro: Mexicaans feest voor de familie

De Mexicaan Don José wordt door de inwoners van het dorpje Burrito gezien als ‘een kleine, dikke homo’. Dat terwijl hij als de mysterieuze gemaskerde held Snorro onrecht en corruptie bestrijdt. Zal zijn ware identiteit ontdekt worden en weet hij de strijd te winnen?

Als Snorro strijdt Don José (Dick van den Toorn) samen met zijn paard Wervelwind (Bas Hoeflaak) en de ‘dove’ huishoudster Doña Corrie (Sylvia Poorta) tegen het schrikbewind van de hypocriete El Commandante (Tibor Lukàcs). Samen met zijn domme hulpje, sergeant Manuel (Han Oldigs) buit hij heel Burrito uit.

Failliete appelsapbar
Door de hoge belastingen dreigt ‘La Paloma Blanca’, de bekendste bar van Burrito, failliet te gaan. Snorro probeert er alles aan te doen om de bar, waar het hele dorp graag appelsap drinkt, open te houden. Don José heeft namelijk stiekem een oogje op eigenaresse Conchita (Merel Polat). Dit terwijl zijn vader (Tibor Lukàcs) wil dat hij met zijn nichtje Dolores (Sylvia Poorta), de dochter van tante Esmeralda (Han Oldings), trouwt.

Suikersmokkel
Ondertussen zit premiejager El Gringo (Bas Hoeflaak) ook achter hem aan. Samen met de gier aan de rand van Burrito (Tibor Lukács) heeft hij het plan om Snorro te vangen, om zo de tienduizend pésos, die El Commandante op het hoofd van de gemaskerde held heeft gezet, te innen.

Tijdens de geheime barbecue van El Commandante – met het geweldige ‘Braad barbecue met me’ op ‘Parijs’ van Kenny B – komt Doña Corrie, die een date heeft met sergeant Manuel, erachter dat El Commandante en zijn leger kilo’s suiker de grens over gaan smokkelen. Ze licht Snorro in, om te voorkomen dat de kinderen van Burrito rotte tanden krijgen en later een kunstgebit moeten. Wat volgt is een heldhaftige strijd in de trein, met Erwin Dörr als stuntdubbel van Snorro.

Plottwists
De musical van het RO Theater (De Gelaarsde Poes, Woef Side StoryDe Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig) was in 2009 ook al te zien, maar bevat nu nieuwe liedjes van Alex Klaasen en Loes Luca. Snorro is voor de gehele familie weer een feest om naar te kijken. Regisseur Pieter Kramer weet de acteurs het script – geschreven door Don Duyns – op een extreem humoristische manier te laten vertolken tot een hilarische musical, die enorm veel plottwists bevat. Het stuk is kneuterig maar geniaal, wat het geheel het bekende RO-sausje geeft. De Mexicaanse live band Mariachi Tierra Caliente is weer een geweldige toevoeging aan de voorstelling. Het RO Theater zit al met al snorro met de vernieuwde musical. Snorro is tot 9 april te zien in theaters door heel Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies