Razend, het klapstuk van de avond

De verhalen van Carry Slee zijn erg populair en worden niet alleen verfilmd maar ook opnieuw tot leven gebracht in verschillende musicals. Na voorstellingen als Spijt en Afblijven brengt Homemade Productions dit keer de musical Razend naar de theaters. De musical Razend heeft niet alleen als doel om meer jongeren naar de theaters te krijgen, maar ook om aandacht te vragen voor zwerfjongeren in Nederland. De musical Razend ging op 20 januari 2017 in première in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp.

Razend gaat over Sven (Jochem Smit) die thuis mishandeld wordt door zijn vader (Bart Sietsema) als hij weer eens een glaasje te veel op heeft. Of dat allemaal niet erg genoeg is, wordt zijn broertje Lennart (Martijn Noort) ook nog eens in alles voorgetrokken en lijkt zijn moeder (Renée de Gruijl) haar ogen voor dit alles te sluiten. In de speelfilms die Sven bij elkaar droomt kan hij al deze narigheid vergeten en denkt hij alleen nog maar aan zijn grote liefde: Roosmarijn. Roosmarijn (Rose-Anne van Elswijk) heeft echter ook een geheim en wordt regelmatig betast door haar wiskundeleraar Bob. Sven en Roosmarijn voelen zich op hun gemak bij elkaar maar voelen ook dat de geheimen die beiden hebben in de weg staan.

Homemade Productions heeft met deze bewerking van Razend een nieuw licht geworpen op het verhaal. In de musical gaat het niet alleen over de mishandeling van Sven of de betastingen van Roosmarijn, maar vooral over het spreken van de waarheid en leugens. Het verhaal wordt in vlot tempo verteld waarbij de castleden snel wisselen van rollen. Hierdoor is het verhaal vooral op het begin af en toe lastig te volgen. Toch is dit niet storend omdat daarna vrij snel duidelijk wordt dat het decor ondersteunend is voor de verschillende settings. Het decor is erg creatief bedacht en bestaat uit twee halfpipes die in verschillende richtingen worden verschoven. Dit levert, ook met behulp van de belichting, telkens weer een ander decorbeeld op.

Vrijwel iedereen van de cast weet in deze musical het beste in zichzelf naar boven te halen. Een uitdagende rol is er voor Renée de Gruijl, die in haar rol van moeder een volwassen en serieuze kant laat zien. Jochem Smit zet hoofdpersoon Sven neer als een jongen die weet wat hij wil ondanks dat hij thuis mishandeld wordt. Erg opvallend is zijn fijne en warme zangstem die in de muziek van Jeroen Sleyfer goed tot zijn recht komt. De muziek is erg afwisselend en gaat van hele rustige liedjes naar liedjes die bijna rappend zijn. Tot slot is er ook een mooie rol voor Ellis Broeksteeg, die de rol van Lotte (vriendin van Roosmarijn) speelt. Ellis lijkt zich de rol al helemaal eigen gemaakt te hebben en laat een heerlijke hysterische kant zien van Lotte.

Razend is een musical die bij jongeren zeker aan zou kunnen slaan door de snelheid van de scènes. Daarnaast zorgt onder andere een goede cast voor een nieuwe invalshoek van het verhaal. Razend de musical is nog tot en met 29 april 2017 te zien in theaters door heel Nederland.  

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies