Boeing Boeing: avond lachen met wereldberoemde klucht

Arijan van Bavel speelt én produceert Boeing Boeing, één van de bekendste kluchten ter wereld. Hierdoor is hij wel bang voor de kritiek van het publiek. “God, hoe was de vorige versie? Hoe is deze versie? Ik ben benieuwd wat de mensen er van gaan vinden.”

In Nederland stond Boeing Boeing al eens in de theaters, toen met Jon van Eerd, Lone van Roosendaal en Dominique van Vliet in de hoofdrol. Dit keer zijn Bas Muijs, Mariska van Kolck, Sabine Beens, Wieneke Remmers en Femke van Assouw op het podium te zien.

Regeldingen
Ook van Bavel (beter bekend als Adje), die het stuk samen met Joris Bengevoord produceerde, speelt een rol in de klucht. “Je moet natuurlijk heel veel dingen regelen voor een productie én je moet spelen”, laat hij aan Musical Reports weten. Dat die dingen wel eens door elkaar lopen is geen probleem, omdat van Bavel daarover duidelijke afspraken heeft gemaakt. “Alle regeldingen vragen ze nooit aan mij, maar aan mijn compagnon. Dan komt het altijd wel in orde.”

Best wel spannend
Met veel liefde voor het vak probeert Theater van de Klucht (voorheen ComedieCompagnie.NL)  klassieke kluchten naar het theater te brengen. Van Bavel hoopt vooral dat de mensen ‘gewoon een hartstikke leuke avond’ beleven. Hij denkt dat dit met Boeing Boeing zeker gaat lukken. “Die boodschap ga je niet vinden. Ja, dat je niet vreemd moet gaan óf het heel goed moet organiseren’’ grapt hij. “Het is lekker een avond lachen.’’

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Afleidingsmanoeuvre
De voorstelling is zeker lachwekkend. De rijke vrijgezel Bernard (Bas Muijs) is verloofd met drie stewardessen: de Amerikaanse Gloria (Femke van Assouw), de Duitse Gretchen (Sabine Beens) en de Franse Gabriëlla (Wieneke Remmers), elk te herkennen aan hun accent. Door strakke vliegschema’s en tijdsplanningen zorgt hij – met afkeur van zijn huishoudster (Mariska van Kolck) – ervoor dat de dames elkaar nooit tegen het lijf lopen. Dit loopt compleet uit de hand door de komst van de snellere Boeing 747. Bernards oude vriend Robert (Arijan van Bavel) uit het Brabantse Budel dient als afleidingsmanoeuvre, wat natuurlijk vragen is om problemen.

Lachers op zijn hand
Boeing Boeing is een van oorsprong Frans stuk van toneelschrijver Marc Camoletti. Regisseur Paul van Ewijk bewerkte het met flauwe humor en actuele verwijzingen. Zo heeft van Bavel de lachers op zijn hand als hij zijn oude vriend spottend ‘Prins Bernard’ noemt, die nooit meerdere vrouwen zou hebben gehad. Hij schittert als Robert, de perverse vriend, die met zijn geflikflooi de stewardessen probeert de versieren. Ook Mariska van Kolck zet als huishoudster een geweldig type neer: sarcastisch, een tikkeltje levensmoe en af en toe enorm hysterisch. Van Bavel hoeft niets te vrezen. De sterrencast van Boeing Boeing laat je ‘lekker een avond lachen’.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies