Simone Kleinsma krijgt hoofdrol in Annie M.G. Schmidt musical

Simone Kleinsma krijgt de hoofdrol in een musical over het leven van Annie M.G. Schmidt. De voorstelling heeft de titel ’Was getekend, Annie M.G.’ en gaat eind september in première. Er volgt een tournee langs theaters in het land.

Stage Entertainment liet meerdere schrijvers een scenario uitwerken. Uiteindelijk viel de keuze op de tekst van Dick van den Heuvel, die eerder ook de bejubelde musical over Ramses Shaffy schreef. Het wordt een grote voorstelling met ongeveer twintig acteurs en muzikale begeleiding door een live orkest.

De musical over Annie M.G. Schmidt (1911-1995) is gebaseerd op de biografie die Annejet van der Zijl over haar schreef. In het verhaal komt de nadruk te liggen op haar ontwikkeling van schuchtere Zeeuwse bibliothecaresse tot de succesvolle auteur van populaire kinderboeken, tv-series en musicals. Annie Schmidt is de geestelijk moeder van Jip en Janneke, Abeltje en Pluk van de Petteflet. Samen met componist Harry Bannink legde ze in de jaren zestig van de vorige eeuw de basis voor de Nederlandse musicaltraditie. Liedjes van haar hand als ’Vluchten kan niet meer’, ’M’n opa’ en ’Op een mooie Pinksterdag’ groeiden uit tot klassiekers.

Ook de relatie die Annie Schmidt als 39-jarige schrijfster aanknoopte met de getrouwde Dick van Duijn, vormt een verhaallijn voor de musical. Met deze Rotterdamse zakenman en chemicus kreeg ze haar zoon Flip. Het zelfgekozen levenseinde van haar man was de basis voor haar toneelstuk ’Er valt een traan op de tompoes’.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies