Freek Bartels en Lone van Roosendaal te zien in ‘A new brain’

A new brain, een musical van William Finn (Falsettos, Little Miss Sunshine) en James Lapine (Into the Woods), is in juli dit jaar slechts 6 keer te zien op de NDSM-werf te Amsterdam. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Freek Bartels en Lone van Roosendaal.

Andere castleden zijn Eva Poppink, Jonathan Demoor, Dennis Willekens en Christanne de Bruijn. Zij spelen de voorstelling in een regie van Benno Hoogveld, met een vertaling van Florus van Rooijen. De zeskoppige band van de voorstelling staat onder leiding van Jeroen Sleyfer. Deze productie van nieuw productiehuis ‘De Kernploeg’ zal te zien zijn in de NDSM-Loods in Amsterdam-Noord. Een industriële locatie die speciaal voor A new brain ingericht zal worden, van het toneelbeeld tot de tribunes en de bars. 

A new brain is een autobiografische musical uit 1998 van William Finn. Hoofdpersoon is Gordon Schwinn, een componist die zo vastzit in zijn hoofd dat er iets compleet misgaat in zijn hersenen. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis voor een acute operatie. Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: want hoe gooi je het roer compleet om in je leven? Mede dankzij  – en ondanks – zijn naasten (een bemoeizuchtige moeder, een neurotische beste vriendin, een dromerige partner) aan zijn ziekenhuisbed komt Gordon er langzaam achter wat nu echt belangrijk is in het leven. 

Producent ‘De Kernploeg’ is in 2016 opgericht door Erwin Aarts uit een grote liefde voor het Amerikaanse musicalrepertoire. Op de website van de producent staat te lezen dat zij die stukken willen spelen die anders niet zo snel naar ons land zouden komen. Dat kunnen stukken uit het recente verleden zijn, maar ook stukken uit de Golden Age van de Amerikaanse musical (1943-1966). 

Kaarten voor A new brain zijn te koop via de website van de productie: www.anewbrain.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies