Radiomusical ‘Madam’ belooft een feestje te worden

Na het succes van Radiomusical Heerlijk Duurt het Langst volgt dit jaar een radiobewerking van de Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink musical Madam. Deze wordt op 16 april door AVROTROS op NPO Radio 5 uitgezonden. Voordat de cast en het orkest de studio in gaan werd bij wijze van generale repetitie de volledige radiomusical live op het toneel van het DeLaMar theater opgevoerd.

Na de generale in het DeLaMar gaat de cast een maand lang de studio in. Voorafgaand aan de generale werd het publiek door Stef Visjager, regisseur en bewerkster, gewaarschuwd dat de opvoering in het DeLaMar een generale is, dus er zouden dingen mis kunnen gaan. Hier was echter geen sprake van. Er zijn in ieder geval geen dingen misgegaan die zijn opgevallen. De zalige cast, onder leiding van Annette Malherbe en Noortje Herlaar stalen de show in deze vlotte bewerking van de oorspronkelijke musical uit 1981.

In Madam kraken feministen (Annick Boer en Marlijn van Weerdenburg) het pand naast een decadent sekshuis op de Wallen, het sekshuis van Madam (Annet Malherbe). De feministen willen er een blijf-van-mijn-lijfhuis beginnen en voelen zich geroepen de arme prostituees te redden. Wanneer prostituee Anita, een zalige vertolking van Noortje Herlaar, zich aansluit bij de feministen loopt alles uit de hand.

De cast kent geen zwakke schakels en de muziek van Harry Bannink is één groot feest. Dit terwijl tijdens de generale repetitie de cast alleen begeleid werd door een vleugel. Dit belooft iets voor de uiteindelijke radiomusical, waarvoor een orkest wordt aangerukt.

De makers zijn er zonder meer in geslaagd om een stuk uit 1981 op te pakken en naar het nu te halen. De radiobewerking is vlot en van nu en belooft een feestje te worden. Reden genoeg dus om op 16 april om 16:00 uur de radio af te stemmen op NPO Radio 5.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies