A Chorus Line: je laatste kans in Carré

De musical A Chorus Line speelt haar laatste voorstelling alweer op 9 april 2017 in het prachtige Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Voor een groot gedeelte van de vrij jonge cast is dit de eerste keer dat ze in Carré staan, hoog tijd dus voor een rondleiding en wat interviews met een aantal castleden.

Voor Michael Konings (Don) en Edwin Jonker (Zach) is Carré bekend terrein. Michael heeft met Cirque Stiletto 2 al eens in Carré gestaan en vertelt waarom Carré voor hem zo bijzonder is: ‘Als je op het podium staat zie je een soort van muur van mensen omgeven met allemaal kroonluchters en dat is echt prachtig’. Edwin Jonker heeft al met meerdere producties in Carré gestaan maar ook voor hem blijft Carré een hele bijzondere plek. ‘Wat een theater voor mij bijzonder maakt, zijn de historische verhalen die erachter zitten want dat maakt een theater meer dan alleen een stenen gebouw en juist Carré bestaat uit tal van dit soort historische verhalen’, zo zegt Edwin.

A Chorus Line is voor de spelers een bijzondere productie. Zo vertelt Michael dat je in deze productie echt jezelf speelt omdat het hele auditieproces wordt getoond: ’Dit is mijn leven, ook als deze productie is afgelopen, dit is gewoon wie ik ben.’ De Belgische Oonagh Jacobs (Maggie) vertelt ook dat ze het heel erg leuk vindt dat alle drie de disciplines zang, dans en spel evenveel vertegenwoordigd zijn in de voorstelling. Tevens benoemt ze dat de cast van A Chorus Line één groep is geworden. ‘Ik heb een heel goed gevoel met de hele cast en iedereen is echt gelijk aan elkaar en dat zie je ook terug op het toneel’, aldus Oonagh. Edwin, die de voorstelling voor zijn rol iedere avond vanuit de zaal bekijkt zegt het volgende over de groep: ‘We hebben een ongelooflijk leuke, jonge en gedisciplineerde groep en als je op tour bent, gebeurt er altijd wel wat maar het is mede door deze groep nooit ten koste gegaan van de show.’

Koninklijk Theater Carré zal het eindstation zijn voor de musical A Chorus Line en is dus je laatste kans om deze voorstelling nog te komen bewonderen. Als je nog twijfelt dan wil Edwin graag het volgende tegen je zeggen: ‘Als je geïnteresseerd bent in musical en benieuwd bent naar de motivatie waarom mensen dit onzekere vak kiezen, waarbij je 9 van de 10 keer wordt afgewezen, wordt beoordeeld op je uiterlijk en je kunnen, dan moet je zeker nog komen kijken.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies