Soldaat van Oranje eert Erik Hazelhoff Roelfzema

Ter ere van de honderdste geboortedag van Erik Hazelhoff Roelfzema was er op maandag 3 april een special programma rondom de voorstelling Soldaat van Oranje vormgegeven. Een indrukwekkend gezelschap van Erik’s familie (waaronder zijn vrouw Karin Hazelhoff Roelfzema en dochter Karna Hazelhoff Roelfzema) waren aanwezig bij deze special middag. Ook enkele Engelandvaarders waren aanwezig en duidelijk onder de indruk van het programma.

Tegen het eind van de middag vlogen vier Fokker S-11 vliegtuigen de ‘missing man formation’. Eerder brachten twee Harvards AT6 opleidingsvliegtuigen een luchtgroet boven de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg. Het bijzonder beeld was niet alleen boven het theater te zien, maar is door vele Nederlanders gezien in de wijde omgeving. 

In de theaterzaal vertelde André Kuipers de genodigden en het publiek over zijn bijzondere vriendschap met Erik Hazelhoff Roelfzema, gevolgd door een compilatie van beelden over zijn leven en de voorstelling Soldaat van Oranje. Het bijna onwaarschijnlijke leven van Erik bevat veel meer dan alleen de periode die we te zien krijgen in de musical. Zo schreef hij al voor het uitbreken van de oorlog een bestseller en was hij verslaggever van de Winteroorlog (1939-1940). Onder toeziend oog van o.a. Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven begon daarna de voorstelling met alweer de dertiende Soldaat van Oranje cast. 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies