‘The Curious Incident of the Dog in the Night-Time’ komt naar Amsterdam

Koninklijk Theater Carré maakte gisteravond in RTL Late Night de tweede titel bekend van de reeks Broadway aan de Amstel. Vorig jaar haalde Carré de musical PIPPIN naar Nederland. Het theaterstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is van 20 september tot en met 1 oktober 2017 exclusief te zien in Carré. In de originele uitvoering, met de gehele Engelse cast. Dit keer dus meer “West-End” dan “Broadway” aan de Amstel. 
 
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige miljoenenbestseller van Mark Haddon. Simon Stephens bewerkte het boek tot een theatervoorstelling die inmiddels is bekroond met zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards.
 
Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is overladen met awards en ontving lovende kritieken van pers en bezoekers. Na de musical PIPPIN kiezen we nu voor dit internationale toptheaterstuk. Het verhaal is ijzersterk en het innovatieve decor is verbluffend. Ik ben er trots op dat we deze bijzondere voorstelling naar Nederland halen.”

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time vertelt het verhaal van de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is van 20 september tot en met 1 oktober 2017 exclusief te zien in Carré. Meer informatie en de exacte speeldata zijn te vinden op carre.nl/curious

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies