Frans Mulder en Vera Mann in Telkens weer Het dorp

Woensdag 28 juni aanstaande is het honderd jaar geleden dat zanger, cabaretier en acteur Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze gelegenheid aan en brengt Telkens weer Het dorp in juni naar Theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Deze muzikale hommage aan Wim Sonneveld en tekstschrijver Friso Wiegersma wordt verzorgd door Frans Mulder, Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst. Het live combo staat onder leiding van Ruud Bos die als pianist, arrangeur en componist veelvuldig samenwerkte met Sonneveld.

Telkens weer Het dorp was eerder te zien in 2003 en werd destijds louter enthousiast ontvangen door pers en publiek. Een creatief team, bestaande uit Hans van der Woude (repertoire advies), Ruud Bos (muzikale leiding en arrangementen), Frans Mulder (regie), Chiara Re (staging) en Maarten Voogel (producent), bewerkt het origineel tot een frisse versie rondom de honderdste geboortedag van Sonneveld. Alette Kraan verzorgt de kostuums.

Wie kent ze niet? De Nederlandse evergreens Het dorp, Lieveling, Josefien en Moeder, ik wil bij de revue. Het zijn nummers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner Wiegersma. Ter gelegenheid van Sonnevelds honderdste verjaardag worden hun tijdloze klassiekers gebracht door vier topvocalisten, twee generaties, uit de cabaret- en musicalwereld.

Telkens weer Het dorp is te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord op 13, 14, 20, 21, 27 en 28 juni om 20.15 uur. Op woensdagen is er tevens een matinee om 14.30 uur.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies