Vive la France 2 is een Franstalig concert van hoog niveau

Op zondag 9 april, de tot nu toe warmste dag van het jaar, mochten wij aanwezig zijn bij de première van de tweede editie van Vive la France. In een ruim gevulde Schouwburg de Meerse in Hoofddorp gaven de vijf muzikanten een Franstalig concert van hoog niveau.

Door het decor simpel te houden, kunnen naast de drie vocalisten (Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster) ook de pianist en gitarist schitteren. Als publiek kan je merken dat deze vijf muzikanten aan elkaar gewaagd zijn en elkaar het podium durven te geven. Het is mooi om dit contrast te zien, omdat iedereen individueel zijn eigen moment kan pakken.

Beginnend met Renée van Wegberg, die wat ons betreft de ster van de show is. Dat van Wegberg een woordje Frans spreekt, hebben we al in de vorige versie kunnen horen. In deze versie van Vive la France kan ze het Nederlandse publiek kennis laten maken met haar diverse zangtechnieken. Met name haar eigen versie van ‘Papaoutai’, oorspronkelijk van Stromae, waarbij ze driestemmig met zichzelf zingt, heeft veel indruk gemaakt. Daarnaast krijgt het publiek een voorproefje van één van de geweldige songs, in het Frans, van Liesbeth List (haar volgende productie).

Naast van Wegberg staat Philippe Elan. Van origine een Fransman en dat is te merken. Hij kan door zijn achtergrond de Franse emotie op eigen manier benadrukken, waardoor je ieder nummer volledig gelooft. Zijn stem past goed bij de gekozen nummers, maar soms lijkt het erop dat hij vergeet dat hij niet alleen op het podium staat.

Waar Renee en Philippe de zwaarbeladen en emotionele nummers voordragen, heeft Rolf Koster voornamelijk een repertoire om het publiek te entertainen. Naast dat hij de zaal meerdere malen aan het lachen krijgt, weet hij met zijn zware, harde stem ook indruk te maken met zijn laatste solonummer.

Vive la France is een twee uur durend concert met daarin Franse chansons. Je moet ervan houden, maar aan de kwaliteit van de musici ligt het in ieder geval niet.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies