Tony Neef en Peggy Sandaal completeren cast ‘A New Brain’

Ook acteurs/zangers Tony Neef en Peggy Sandaal zijn deze zomer te zien in de musical A New Brain. Dat liet Erwin Aarts van De Kernploeg eerder deze week weten.

Eerder werd al bekend dat Freek Bartels, Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Dennis Willekens, Eva Poppink en Christanne de Bruijn rollen vertolken in deze Broadway-musical van William Finn (Falsettos, Little Miss Sunshine). A New Brain speelt in een beperkte run van 14 t/m 23 juli in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam.

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn die door een door een hersenaandoening acuut geopereerd moet worden en bang is dat hij dood gaat met de mooiste muziek nog in zijn hoofd. A New Brain is een boeiende, snelle, energieke, absurde en bovenal humoristische musical.

De muziek en liedteksten zijn van Wiliam Finn, die eerder een Tony Award won voor zijn voorstelling Falsettos. Hij schreef het scenario met James Lapine (Into the Woods). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld. Florus van Rooijen maakt de vertaling en de cast wordt begeleid door een live band onder leiding van Jeroen Sleyfer.

De Kernploeg wil voortaan iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical (van toen en nu) brengen met als doel een extra dimensie aan het huidige musicalveld te geven.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies